Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Ayluga olarak da bilinen Çanakkale Mahallesindeki Uydu Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yıllardır yollarına asfalt dökülmediğinden yakındı. Toprak yolda araçlarının yıprandığını belirten vatandaşlar, yağmurlu havalarda çocuklarının çamurun içinde oynamak zorunda kaldığını ifade etti. Geçmiş belediye başkanının yolun bir kısmına sadece çakıl döktüğünü anlatan vatandaşlar, yeni belediye başkanının ise geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde yapacağına dair söz vermesine rağmen yola henüz asfalt dökmediğini aktardı.

Uydu Sokak sakinleri, kendi imkanları ile yola 10 kamyon havara döktüklerini dile getirdi.

Uydu Sokak sakinleri ne dedi?

Murat Kartal: Ben 10 yıldır bu sokakta ikamet ediyorum. Yolumuzu bir türlü asfaltlamadılar, arçlarımız resmen mahvoldu. Çoluğumuz çocuğumuz kış günü çamur deryasında oynamak zorunda kalıyor. Yağmur yağdıktan sonra çamurlaşan ve kayganlaşan yol araçlarımız için de büyük tehlike oluşturuyor.

Kadir Kartal: Eski belediye başkanı da yenisi de döküleceğine dair söz verdi ancak verdiği sözü oy aldıktan sonra unuttu. Yeni belediye başkanımızda Eylül ayında dökeceğine dair söz vermişti ancak Şubat ayı geçti halen daha asfalt dökülmedi. Yeter artık araçlarımız mahvoldu, bir an önce yolumuzu asfaltlasınlar.

Tahir Horoz: 15 yıldır sokağımızın yolunu asfaltlamalarını bekliyoruz, burası harita üzerinde yoldur. Yani buranın asfaltlanması gerekmektedir. Ancak ne yazık ki bir türlü asfalt dökmüyorlar, kendi imkanımız ile 10 kamyon havara dökerek yolu biraz olsun düzelttik ancak toprak olan ve yer yer çukurlaşan yol araçlarımızı mahvediyor.

Orhan Yazıcı: 2007 yılından beri sokakta kalıyorum, her seçilen belediye başkanı “asfalt dökeceğiz” demesine rağmen 2016 yılına geldik sokağımızın yolu halen daha toprak.

Özellikle kış aylarında yağan yağmurdan sonra çamurlaşan yolda oynamak zorunda kalan çocuklarımız, çamura batmış halde eve geliyor. Başka bölgelerde sadece mandıralar için asfalt dökerlerken burada bulunan 20 haneyi önemsemiyorlar.

Bölgeler asfaltlanmaya başlanacak

Öte yandan konu ile ilgili Diyalog muhabirine açıklama yapan Gazimağusa Belediyesi yetkilileri, asfaltı olmayan tüm bölgelerin etap etap asfaltlanmaya başlanacağını bildirdi. Yetkililer, asfalt dökülecek yerler arasında Uydu Sokağında bulunduğunu kaydetti.