Gazimağusa Belediyesi Park ve Bahçeler Şubesi’nin yaptığı çalışmalarda daha önce boş durumda olan Karpaz-Gazimağusa Anayolu Lions Garden Çemberi, Glaspsides Çemberi ve Küçük Sanayi Bölgesi’ndeki çemberlere tamamen yeni düzenleme yapılıyor.

Gazimağusa’yı yeşillendirmeyi öncelikli görevleri arasında gören Gazimağusa Belediyesi, halkın nefes alabileceği alanların yanında, kentin çemberleri, refüjleri ve park alanlarının da yeşil bir dokuya sahip olması için çalışıyor.Yapılacak çalışmalar sonucunda, Gazimağusa’nın ana girişlerinden biri olan Gazimağusa-Karpaz Anayolu’ndaki çemberle birlikte tüm refüjler ve kentin diğer noktalarındaki çemberler yeşil bir görüntüye kavuşturulacak.

İlk olarak toprak dolgu işlemiyle başlayan çalışmalar, daha sonra bir kısmı Gazimağusa Belediyesi’ne ait seralarda yetiştirilen susuzluğa dayanıklı ve uzun süre yeşil kalabilen bitkilerin ekimiyle devam edecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin yeşil doku açısından zengin olmasına önem verdiklerini ifade ederek,  hem yeşil dokuyu artırmak hem de vatandaşların yeşili kullanabildiği ortamları yaratmanın birlikte yürütülmesi gereken hedefler olduğunu söyledi. Bu amaçla Çanakkale Şehitliği Koruluğu’nda devam eden çalışmalarda halkın kullanabileceği yeşil alanlar yaratılacağını, çemberlerdeki yeşillendirme çalışmalarının da kentin yeşil dokusuna uyumlu bir görüntüde olacağını belirtti.

Arter, belediye sınırlarında bulunan atıl durumdaki yeşil alanların kullanılarak korunması ve insanlara yaşam alanı olması için çevreyle uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.