Gazimağusa Belediyesi, bugünden itibaren halka ücretsiz çiçek dağıtmaya başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiçek dağıtım etkinliğinde faturalarını ve makbuzlarını ibraz eden Gazimağusalılar evlerini ya da iş yerlerini süsleyecek çiçekleri Gazimağusa Belediye binasından almaya başladı.

Gazimağusa Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Birimi’ne ait seralarda yetiştirdiği 30 bin adet Şebboy, Hercai, Menekşe, Dildamak, Papatya ve Desen türü çiçek fideleri, daha önce olduğu gibi, belediyeyi ziyaret ederek faturalarını ödeyen abonelere, evlerine ya da bahçelerine ekmeleri için ücretsiz olarak veriliyor. Gazimağusa Belediyesi’nin çiçek fidesi dağıtımı mesai saatleri içerisinde belediye binasından yapılıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter açıklamasında, “Sizin için ürettik, sizinle paylaşıyoruz” sloganıyla yaptıkları çalışma sonrasında çiçek dağıtımına başladıklarını ve rengarenk bir Gazimağusa yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Arter, çiçek dağıtımıyla, kentte rutin olarak sürdürülen yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarına ek olarak, baharın yaklaştığı günlerde kentin caddeleri, sokakları ve çemberlerine ekilen çiçeklere vatandaşların işyerleri ve evlerine ekeceği çiçeklerin de eşlik edeceğini ve rengarenk bir görüntünün ortaya çıkacağını söyledi.

1457700214.jpg