Kapalı Maraş'ın Gazimağusa Belediyesi tarafından temizlik çalışmalarınının başlatması için gerekli izinlerin çıkmasını bekliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter “Son günlerde Maraş Bölgesinde Güney ile Kuzey arasındaki  Derinya Sınır Kapısı’nın açılması talebi uzun zamandan beri Mağusa halkı ve esnafı tarafından istenen bir talepti ve her zaman gündemde yer alan bir konuydu. Bu içinde bulunduğumuz günlerde şehrimizdeki Sivil Toplum Örgütleri’nin desteğini alarak böyle bir etkinlik planlanmıştır. Burada amaçlanan Derinya Sınır Kapısı’nın açılmasının ne kadar çok talebinin olduğu yönünde farkındalık yaratmaktır.Gazimağusa Belediyesi olarak böyle bir sınır kapısının açılmasının şehrimiz için faydalı olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı gerekli desteği veriyoruz." dedi.

Arter açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bilindiği gibi Maraş'ın kapalı bölgesinin mevcut durumları bizim hizmet verdiğimiz bölgelerde ne kadar iyi hizmet versekte kapalı bölgeden olumsuz etkilenmektedir. Ne kadar iyi ilaçlama yapılsa da kapalı bölgeden gelebilecek haşarelerin bizleri olumsuz etkilediği ortadadır. Bu proje uzun zamandır üzerinde düşünülen bir projeydi. Maraş’ın kapalı bölgesindeki yolların sokakların bu yıl yağışın yoğun olmasından da dolayı artan otların temizlenmesi, ağaçların budanması yolların ve caddelerin temizlenmesi için düşünülen bir projedir. Gerekli idari izinlerin alınması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Mimarların ve temizlik şube amirlerinin yaptığı çalışmalarla 28 km civarında bir alan görülmektedir. Biz Gazimağusa Belediyesi olarak bu temizliği yapabileceğimizi düşünüyoruz ve bizim için gerekli bir projedir. Siyasi anlamda da bir iznin çıkarılması gereklidir. Askeri makamlardan Dışişleri Bakanlığı’ndan şu anda yazışmalar yapılmaktadır. Fakat yazılı olarak elimize henüz bir şey gelmediği için fazla bir adım atamıyoruz.“ (MHA)