Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinek ve haşereyle mücadele için çalışmalara devam ediyor.  Sivrisinekle mücadelede son derece önemli olan su birikintileri ve derayataklarının ilaçlanması için çalışmalara devam eden Sağlık Şubesi ekipleri, önümüzdeki günlerde göletlerde sinek larvalarına karşı etkin bir yöntem olan balıkların sayısını artıracak ve biyolojik larvasit ilaçlamaya da başlayacak. Kent genelinde rutin olarak evlerin rogar ve haşereye karşı jel ilaçlaması yapılmasının yanında, çöp konteynerler de ilaçlanıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, çevreye uyumlu biyolojik ilaçlar kullanarak ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini, çöp konteynerlerinde hijyenin sağlanması, karasinekle mücadele ve bölgelerin rutin ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Arter, ilaçlama çalışmalarında ayrıca göletler ve su birikintilerine önem vererek sivrisinek larvalarının kaynağından yok edilmesini amaçladıklarını, sineklerin üremesi için uygun zemin oluşturan su birikintilerine bu mevsimde de dikkat ettiklerini söyledi.