Gazimağusa Belediyesi kentin çağdaş normlara uygun olarak yeniden tasarlayacağı projenin çalışmalarına başlıyor. Kentin engelsiz bir kent olarak tasarlanacağı proje,  bisiklet yolları, kaliteli yaşam alanlarının yaratılmasını kapsayacak. Gazimağusa Belediyesi’nde Belediye Başkanı İsmail Arter Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öğe bir araya gelerek projenin ayrıntılarını konuştu. Kentin mimari projesiyle ilgili yapılacak yarışmayla tasarım projesinin belirleneceği de kaydedildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, kentin mimari açıdan iyi ve çağdaş bir noktaya taşınması için yapacakları çalışmalarda Mimarlar Odası ile ortak hareket edeceklerini, konunun uzmanlarından destek almanın önemli olduğunu söyledi. Mimarlar Odası ile bir araya geldikleri ilk toplantının ardından çalışmalara devam edeceklerini, uzman gözüyle kentin yeniden dizayn edilmesinin gerekliliğine işaret etti. Kente yeniden şekil verecek projenin yarışma sonucunda belirleneceğini belirten Arter, yapacakları çalışma sonunda projenin ayrıntılarını kamuoyuna duyuracakları bilgisini verdi.

Kıbrıs Türk Mimarlar Mühendisler Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öğe de kentin iyileştirilmesi için ortak adımlar atacaklarını, engelsiz kent, çağdaş normlara uygun bisiklet yolları ve daha kaliteli yaşam alanlarının oluşturmak için karar aldıklarını söyledi.