Gazimağusa Belediyesi, sivil savunma konularında bilgi edinip, hazırlıklı olmanın savaş ve afet durumlarında en büyük güvence olduğunu kaydetti.

Gazimağusa Belediyesi, 28 Şubat Sivil Savunma günü nedeniyle yayımladığı mesajda, sivil savunmanın doğal afetler ve olağanüstü durumlara karşı halkın korunması ve can kaybına uğramaması için ortaya çıkmış bir kavram olduğunu anımsattı.

Doğal afetlere karşı koruyucu ve kurtarıcı önlemleri içeren kapsamlı bir organizasyon olan sivil savunmanın, olağanüstü hallerde hem vatandaşa hem de devletin kurumlarına yol gösterdiğine işaret edilen mesajda, “Doğal afetlerin etkilerinden en az zararla kurtulmamız, kişilerin ve diğer önemli kurumların bilgili, hazırlıklı ve örgütlü olmasından geçer” ifadelerine yer verildi.

Sivil savunma konularında insanların bilinçli olmasının doğal afetlerin bu etkilerinden en az zararla kurtulmasını sağladığını, belediyeler ve diğer kurumlarla sivil savunmanın işbirliği içinde çalışmasının daha etkili sonuçlar verdiği belirtilen mesajda şöyle denildi:

“Çünkü Sivil Savunma bilgilerinin içinde, ilkyardım, kurtarma, yangını önleme, sosyal yardım, klasik, nükleer, kimyasal, biyolojik radyoaktif silahların etkilerinden korunma çabaları, deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası korunma yöntemleri vardır. Bu nedenle doğal afet olmadığı zamanlarda.”