Gazimağusa Belediyesi, şehrin drenaj sisteminin gerektiği gibi çalışması için sürdürdüğü çalışmalarında sur içinde sürekli sıkıntı yaşanan noktaya kritik bir müdahale yaparak soruna kesin çözüm getirdi. 

Yağmur Suyu Drenaj Projesi kapsamında farklı noktalarında çeşitli altyapı çalışmaları yapmaya devam eden Belediyenin Bayındırlık Şubesi, uzun bir süreden beridir şikayetlere neden olan Kışla Sokak sakinlerini su baskınından kurtaran bir çalışma yaptı. Gazimağusa Belediyesi, önceden belirlenen programı takip ederek aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen bölgelere kalıcı çözüm getirme hedefiyle hareket ediyor.

Her aşırı yağışın olduğu zamanlarda evlerini su basan sokak sakinleri belediyenin yaptığı çalışmadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, geçmişte su altyapı projesinin yapılmasından sonra başlayan su baskını sorununun çözdüğü  için Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür etti.   

Sokak sakinlerinden Emine Tüfekçioğluları, yağmur yağdıktan sonra belediyenin gelerek kendileriyle ilgilendiğini ve ardından çalışmaya başladığını ifade ederek, sokaktaki suyun evin bir tarafından girip diğer tarafından çıktığını yapılan çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Sokaktaki sıkıntıdan ciddi şekilde etkilenen ev sahibesi Mehibe Aykut Kamil isimli vatandaş ise, en büyük sıkıntıyı kendisinin çektiğini ifade ederek, “o derecede su gelirdi ki sokakta atılan çöpler de suyla birlikte evime doluyordu. Komşularım ben uyurken gece gelip beni uyardılar. Belediyeden de gelerek ilgilendiler. Belediyeye teşekkür ederim” dedi.   

Yine bölge sakini olan Hüseyin Aylanç da geçmişte altyapıyı yapan şirketin kendilerinin uyarılarına rağmen boruları sorunlu döşediğini ifade ederek, bu yüzden drenajların tıkandığını, yapılan çalışmanın soruna çare olacağını, insanların rahat edeceğini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, aşırı yağışların sıkıntı yarattığı noktaları tespit ederek devam ettikleri çalışmalarında hem mevcut drenajları verimli hale getirdiklerini hem de yeni drenaj hattı yaptıklarını ifade ederek, söz konusu bölgede yaptıkları çalışmayla geçmişte yanlış yapılan bir işi düzelttiklerini söyledi. 
Arter, drenaj çalışmalarıyla kangrenleşen noktalara kritik müdahaleler yaparak su baskın ve birikme sıkıntılarının çözümünü sağlamaya devam edeceklerini, benzer noktalardaki çalışmalarla da sıkıntıları minimum düzeye indireceklerini belirtti.