2 gün süren denetimlerde hem ana binasındaki şubeleri hem de dış birimleri denetimden geçen Gazimağusa Belediyesi’nin genel çalışma sisteminin ISO Belgesi’nin gerektirdiği koşullara  sahip olduğu sonucuna varıldı.

Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) ile Karşılıklı Tanıma Anlaşması bulunan Türk Akreditason Kurumu(TURKAK)’ndan akredite MSC Belgelendirme Kuruluşu adına Başdenetçi Nurettin Uzun’un yürüttüğü denetimlerde, önce şube amirleriyle ardından ise personelle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Belediye şubelerinin uygunluğunu ve yazılı belegelerle pratikteki işlerin uyumunu kontrol eden Başdenetçi Uzun, belediyenin çalışmalarının Kalite Yönetim Sistemi Belgesi standartları kapsamında değerlendirdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ISO kalite belgesinin alınması için belli bir standartta hizmet verilebilmesi gerektiğini, belge aldındıktan sonra  hizmet kalitesini korumaya devam emenin önemli olduğunu söyledi. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak, teknolojik yenilikleri takip edip, hizmetlere yansıtma ve beldiyecilik hizmetlerinde öncü olmayı amaçladıklarını belirten Arter, çalışanların memnuniyetini geliştirmek, yasal mevzuatın gereklerini yerine getirmek ve hizmetleri geliştirmenin hem kurum hem halk için öncelikli görevleri olduğunu söyledi. Bu çerçevede daha önce alınan kalite belgesinin denetimden geçtiğini, raporun sonucundaki olumlu tarafların kendilerini mutlu edeceğini, eksiklerin de hangi yönde çalışmaları gerektiğini göstereceğini söyledi.

MSC Belgelendirme Kuruluşu Başdenetçisi Nurettin Uzun, 2 günlük denetimde örnekleme ve şubelerde takip edilen işlemlerden yola çıkarak hazırladığı raporun olumlu olduğunu, raporu nihai kararı verecek olan MSC’nin Belgelendirme Komitesi’ne sunacağını belirtti. Başdenetçi Uzun, dökümanlar ve uygulamaya baktıklarını, örneklem metoduyla çalıştıklarını, sistemin genel olarak talimatlar ve belgelere uyumlu olduğunu gördüğünü ifade ederek, sistemin ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya uygun olduğunu, her birimin bir hedef belirleyerek çalışmasının sistemi daha da geliştireceğini söyledi. İmara ait arşivleme sisteminin örnek  bir arşivleme sitemi olduğunu ve istenen dosyanın anında bulunabildiğini söyledi.