Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya gelen su miktarında ciddi miktarda düşüş olmasının Gazimağusa’da su sıkıntısına neden olduğu belirtildi.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada Su İşleri Dairesi’nin kontrolündeki su hattında tespit edilemeyen bir nedenle Gazimağusa’ya gelen su miktarında iki gündür devam eden düşüş nedeniyle bölgelere dönüşümlü olarak su verileceği ifade edildi.

Açıklamada, Güzelyurt hattıyla birlikte Gazimağusa’nın ikinci önemli su kaynağı olan Deniz Suyu Arıtma Tesisi’ndeki bakım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle tesisten de az miktarda su sağlanabildiği belirtildi.

Güzelyurt’taki sıkıntının henüz tam olarak tespit edilemediğinin kaydedildiği açıklamada, yeni duruma göre dönüşümlü dağıtım programı uygulamak için şartların zorlanacağı belirtildi.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada, suyun tasarruflu kullanılması gerektiği vurgulandı.

Sakarya, Çanakkale, Sosyal Konutlar, Salamis Yolu, Baykal, Suriçi, Canbulat Mahallesi’nin bir kısmı, Veyselliler, Antalyalılar, 2/5 mil yolu bölgelerine biriktirilerek verilmeye başlanan suyun yeterli miktarda olmaması ve bölgelerin geniş olması nedeniyle suyu alma süresinin uzayabileceği uyarısı yapıldı.