Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik Köyü Muhtarı Tufan Zararsız, bağlı bulundukları Beyarmudu Belediyesinden hizmet alamadıklarını savundu. Belediyelerin birleşiminin bir an önce yapılarak Gazimağusa Belediyesi’ne bağlanmak istediklerini dile getiren Zararsız, köylerinin sorunlarının her geçen gün arttığını söyledi.

Köyün yollarının bozuk olduğunu ve köye kaldırım istediklerini belirten Zararsız, belediyenin yaklaşık 50 metrelik bir kaldırım dökmekten başka hiçbir hizmette bulunmadığını ifade etti. 

Düğün salonunun park yeri olmadığını anlatan Zararsız, salon çevresindeki boş arazileri tespit ederek belediyeye bildirdiklerini ancak 3 yıldır belediyenin bölgeye bir kürek toprak dahi atmadığını, düğün geceleri köyde tam bir trafik keşmekeşi yaşandığını ileri sürdü.

İlaçlama bile yapmıyorlar

Muhtar Zararsız, yaz aylarında sinek ve haşereler için belediyenin ilaçlama yapmadığını ve sineklerden geceleri uyuyamadıklarını belirtti.

Belediyenin ilaçlama vergisini kendilerinden aldığını ancak sağlığa zararlıdır gerekçesi ile belediye tarafından ilaçlama yapılmadığını ifade eden Zararsız, “O zaman ilaçlama vergisini de almasınlar” şeklinde konuştu.

Rumlar hergün kilise için geliyorlar

Köylerinde bulunan kilisenin anahtarının kendisinde olduğunu belirten Zararsız, Rumların hergün müze ziyaret edermiş gibi kiliseye gelerek kontrolde bulunduğunu ve bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Haftanın belirli günlerinde Rumların gelmesi gerektiğini savunan Zararsız, “geçen gün köyde değilken yine gelmişler, anahtar bende olduğundan dolayı içeri giremeyince kapıyı kırarak içeri girmeye teşebbüs etmişler, bir sürü bağrışmalar olmuş ancak sonunda kaçıp gitmişler” dedi.

Hayvancılık tükenmek üzere

Güvercinlik köyünün geçim kaynağının Tarım Hayvancılık ve çiftçilik olduğunu belirten Zararsız, hayvancılık sektörünün tükenmek üzere olduğunu ifade ederek yetkililerden acil önlem almasını istedi. Köydeki gençlerin de büyük oranda işsiz olduğunu savunan Zararsız, konut sorunu da yaşayan gençlerin göçe zorlandığını savundu.