Gazimağusa Belediyesi’nin oluşturduğu Trafik Komisyonu Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter başkanlığında toplanarak, öncelikli trafik sorunlarını görüştü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediyesi’nde bugün saat 11:00’da yapılan toplantıya Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nden Trafik Şubesi Amiri Hasan Aşçıoğlu ve Karayolları Dairesi’nden Mühendis Hasan Doğan ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, konuyla ilgili açıklamasında, Trafik Komisyonu’nun gelişen ve büyüyen şehirde trafikle ilgili sıkıntıları istişare etmek ve ileriye dönük planlamalar yapmak için çalıştığını söyledi.

Gazimağusa’nın trafiğinin nasıl düzenleneceğini görüşeceklerini kaydeden Arter, şehrin otopark sıkıntısı yaşanan noktaları, sarı çizgi uygulamaları ve sık sık kazaların olduğu DAÜ’nün güney kampüsünden hastaneye giden yolu ve Salamis yolunu konuşacaklarını belirtti. Arter, acil olmayan konular üzerinde de çalışmaya devam ettiklerini ama öncelikli konuları istişare edeceklerini söyledi.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ise yaşamı daha iyi hale getirecek trafikle ilgili düzenlemelerin neler olabileceğiyle ilgili fikir alışverişi yapacaklarını kaydetti. Çeşitli sorunların olduğunu ve bunlara çözüm bulmak için toplantıya katıldıklarını kaydeden Çolakoğlu, öncelikli sorunları ele alarak, güzel sonuçlar elde edeceklerini ifade etti. Çolakoğlu, toplantıyı organize eden Gazimağusa Belediye Başkanı Arter’e ve katılımcılara teşekkür etti.