Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 24.’sü düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde, 19. Resim Çizme Yarışması yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale Ortaokulu ve Şht.Hüseyin Akil İlkokulu’nda gerçekleştirilen yarışmada, 1 ve 2. Sınıflar “Renkler ve çiçekler”, “Doğadaki Yaşam” ve “Hoşgeldin Bahar”konularını; 3,4 ve 5. sınıf öğrencileri ise “Su ve Yaşam”, “Mağusa’nın tarihi zenginlikleri” veya “Sizin gözünüzle Trafik” konularını işlediler.

Resim Çizme Yarışması’nın dereceye girenleri, Türksal İnce Başkanlığında, Taylan Oğuzkan, Cemal Tunceri, Zühre Özkaraman, Ünal Karahasan ve Ali Genç’denoluşan juri tarafından belirlenecek.

1458992637.jpg

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, okul yöneticilerine katkılarından dolayı hediye verdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak Mağusa Kültür Derneği ile Gazimağusa çocuk Festivalin 24.’sünü düzenlemekten heyecan duyduklarını ifade ederek, 1000’in üzerine katılımın olduğu şölen havasındaki yarışmada bulunmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.

Arter, çocukların duygularını ve yeteneklerini gösterebilmesi açısından etkinliklerin önemli olduğunu, yarışmaya gösterilen ilginin kendisini hem mutlu ettiğini hem de daha fazla çalışma yönünde motive ettiğini, katılımın ve coşkunun artmasının başarılı bir organizasyon hazırladıklarını gösterdiğini ifade etti.

Çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılması adına altyapı olarak ne gerekirse yapmaya devam edeceklerini yineleyen Arter, katılımdan dolayı velilere, öğrencilere ve organizasyonun yapılmasında gönüllü çalışan Mağusa Kültür Derneği’nin eğitmenlerine, jüri üyelerine, okullarını resim yarışması için açan okul idarecilerine ve  katkısı olan öğretmenlere teşekkür etti.

1458992638.jpg

1458992640.jpg

1458992641.jpg