Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Devlet Hastanesi’ nin acil servisinde görevli memur M.Y.’nin, hastalardan tahsil ettiği 4 bin 400 TL’yi aylarca muhasebeye teslim etmediği iddia edildi. Olayın ortaya çıkması sonrasında kesilen faturaların toplamı kadar paranın muhasebeye yatırıldığı belirtilirken, yaşanan 4-5 aylık gecikme nedeniyle sadece görevli memurun değil, hastane yönetiminin de polis tarafından sorgulanacağı haber verildi.

Diyalog’a bilgi aktaran bir kaynak, hastane muhasebe bölümünün ihmaline dikkat çekerek “her defasında yeni fatura defteri verilirken, eskilerin tahsilatını niye talep etmediler” sorusunu gündeme getirdi.

Üretici: Konuyu takip ediyoruz

Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aykut Üretici, bu konudaki  iddiaların abartıldığını söyledi. Acil servis kayıt bölümünde bir görevlinin evinde çıkan küçük bir yangında bir faturanın yandığını ve bunun üzerine iddiaların ortaya atıldığın söyleyen Üretici, hastane yönetimi olarak konuyu takip ettiklerini, işlemlerin sürdüğünü, iddialar yönünde de herhangi bir tespit yapıldığı anda konunun polise intikal ettirileceğini ifade etti. 

“İddia edildiği kadar uzun bir sürede fatura takibi yapılmaması mümkün değil” diyen
Üretici, 5 ay boyunca faturaları takip etmemelerinin söz konusu bile olamayacağını savundu.