Nadire BAHADİ
Barış suyu projesi için çalışmalar sürüyor. Türkiye’den KKTC’ye deniz altından su getirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında Gazimağusa bölgesinde güney ve kuzey hatları boyunca döşenecek su boruları dün Liberya bayraklı 190 metrelik dev yük gemisi “AS VARESİA” ile Gazimağusa Limanı’na getirildi. Gemide, 8 bin 500 ton karaya döşenecek boru ve aksamı bulunuyor. Boruların ithalatçı firma Binaş Mersa İş Ortakları sahiplerinden Arif Ayazoğlu, dün itibari ile Çin’den gelen borular ile 153 kilometre su hattının döşeneceğini ifade etti.

1 haftada tahliye edilmesi hedefleniyor

Çin’in Liayungang Limanı’ndan yola çıkan dev yük gemisi, dün sabah saatleri itibari ile Gazimağusa Limanı’na demirledi. 190 metrelik dev yük gemisinde bulunan 4 ayrı depo içerisindeki toplam 8 bin 500 ton farklı boyutlarda su borusu ve aksamları bulunuyor. Gemiye ait büyük vinçler ve Liman İşçileri Şirketi bünyesinde çalışan işçiler yardımı ile borular tırlara yüklenerek döşeneceği bölgelerde depolanıyor. Barış Suyu Projesi kapsamında Gazimağusa bölgesine döşenecek su borularının 1 hafta içerisinde tahliye edilmesi bekleniyor.

153 kilometrelik boru geldi

Konu ile ilgili Havadis’e konuşan ithalatçı firma Binaş Mersa İş Ortakları sahiplerinden Arif Ayazoğlu, kuzey hattı olarak Serdarlıdan itibaren Geçitkale ve İskele bölgesine kadar, güney hattı olarak Ercan Havaalanı’ndan Güvercinlik bölgesine kadar döşenebilecek toplam 153 kilometrelik borunun geldiğini söyledi. Boruların sevkiyatının ardından İskele ve sonrası için bir kez daha boru geleceğini belirten Ayazoğlu, tatlı bir telaş içerisinde olduklarını ifade etti. Çin’den gelen boruların yaklaşık ihale bedelinin 49 milyon TL olduğunu bildiren Ayazoğlu getirilen 153 kilometrelik boruların döşenmesi için Kurban Bayramı sonrasında kazı çalışmalarına başlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Can güvenliği göz ardı ediliyor

Liman İşçileri Şirketi bünyesinde çalışan işçiler boruların dev gemiden tahliyesinde aktif rol alıyor. Gemide derin depolara ilkel yollarla inen ve tırlara yükleme esnasında da dev iş aletleri ile çalışan liman işçilerinin tahliye sırasında can güvenliğinin göz ardı edildiği gözlemlendi.