Gazimağusa Belediyesi, Othello Parkı’na yaptırdığı İngiliz William Shakespeare Büstü’nü dün düzenlediği törenle açtı.

Gazimağusa Belediyesinden verilen bilgiye göre, Othello Kalesi’ne adını veren ünlü tragedyanın yazarı Shakespeare’in büstünün açılışı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, CTP Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali ve Arif Albayrak, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, sanatçılar, DAÜ, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın katılımıyla yapıldı.

Shakespeare Büstü, sanatçı Ümit İnatçı’nın sanat yönetmenliğinde Mehmet İlkerli ve Erdinç İlkerli tarafından yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi tarafından yürütülen projede, ilk etapta geçen yıl Othello Parkı düzenlemesiyle başladı. Büst, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Othello Kalesi girişindeki Othello Parkı’na yapıldı.

1469879003.jpg

ATAOĞLU: “TÜM ESERLERİMİZİ SUNACAK MÜZE ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mağusa’ya katılan değerin hem suriçinin canlanmasına, hem turizme ciddi katkı sağlayacağına işaret ederek, geçmişte yapılması gereken bazı projelerin fark edildiğini ve yapılmaya başlandığını kaydetti.

Buradaki eserlerin sadece Gazimağusa’nın değil tüm ülkenin tarihi ve doğal zenginlikleri olduğunu ifade eden Ataoğlu, gerek topluma, gerekse turizme katkı sağlamak için adımlar attıklarını; bu çerçevede ambarlarda atılı eserleri turizme kazandırmak için çalışma yaptıklarını ve bu eserleri müzelere yerleştireceklerini belirtti.

Ataoğlu, surlar içinin canlandırılması için eski polis binası ve şömineli evin de müze olarak hizmet vereceğini, tüm eserlerin bu yerlerde hayat bulacağını belirtti ve ülke genelinde müze çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Fikri Ataoğlu, bu güzel günü Gazimağusa’ya yaşatan sanatçı Ümit İnatçı’ya, tüm sanatçılara, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve açılışa katılan tüm Mağusalılar’a teşekkür etti.

1469879007.jpg

ARTER: “SURİÇİ CANLANDIRMA PROJESİNİ SÜRATLE YOLA KOYACAĞIZ”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, hep bugünü beklediklerini ifade ederek, ülkenin her bir tarafının cennet olduğunu ancak Mağusa’nın farklı olduğunu ifade etti.

Arter, Mağusa’nın barındırdığı tarihi ve kültürel mirasın diğer şehirlerden bir adım önde olduğunu vurgulayarak, “Bu zenginlik bizlere sorumluluk yüklemektedir” dedi. Arter, suriçi canlandırma projesini, bu gibi çalışmalarla süratle yola koyacaklarını kaydetti.

İsmail Arter, Hendek Düzenleme Projesi’nin de bu kapsamda Mağusa’nın tarihsel boyutuyla bütünleşen bir proje olduğunu belirterek, ihalesine çıkılan projenin gelecek yıl Ağustos ayında tamamlanacağını söyledi. Arter, başta sanatçı Ümit İnatçı olmak üzere büstün yapımında emeği geçen herkesi kutladı.

İNATÇI: “YILLARDIR KONUŞULAN BİR PROJE”

Sanatçı Ümit İnatçı da konuşmasında, tarihsel değerlerle kültürel mirasın gündelik yaşama sokulmasıyla çağdaş kentsel yaşamdan bahsedilebileceğini belirerek, bu bağlamda önemli bir adım atıldığını söyledi.

Yıllardır konuşulan bu projenin hayata geçirilmesine fırsat veren Arter’e teşekkür eden İnatçı, “Bundan sonra da daha iyi adımlar atılacaktır ve Mağusa kendi öz kimliğine ve çağdaş kimliğine yakışır şekilde bizlere hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

1469879040.jpg