Gazimağusa’da Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket eden 7 işyerine ceza kesilirken, 6 işyerine de eksik belge nedeniyle uyarı verildi.

Gazimağusa İlçe Emniyet Kurulu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Gazimağusa’da denetimi yaptı.

Gece gerçekleşen denetim Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında yapıldı.

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, denetim Gazimağusa Kaymakamlığı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü, Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekiplerinin işbirliğinde belirlenen bir program çerçevesinde gerçekleşti.

Buna göre, Salamis Yolu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Çemberi karşısında bulunan internet kafe, bar, disko ve marketlerden oluşan 12 işyerine gidildi.

Buralarda Tütün Ürünleri ile Alkollü İçkiler Yasası, personelin sağlık karnesi ve hijyen gibi konularda değerlendirme yapıldı.

7 İŞYERİNE CEZA

Gazimağusa Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekipleri, Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket ettiği belirlenen 12 işyerinden 7’sine asgari ücretin yarısı kadar ceza kesti.

Gazimağusa Belediyesi ekipleri ise 12 işyerinden 6’sına işyeri izinleri ve sağlık karneleri konusunda ihbar verdi.

SOKAKTA İÇKİ İÇEN GENÇLER

Denetimlerde amacı dışında kullanıldığı gözlemlenen bazı mekanlara da gerekli uyarılar yapıldı. Gençlerin sokakta geç vakte kadar içki içmesinden şikayetçi olunan bölgeye de gidilerek incelemelerde bulunuldu.

Gazimağusa Kaymakamı Çolakoğlu, söz konusu bölgedeki market sahiplerine izinlerinin gözden geçirileceği uyarısında bulundu.

Gazimağusa Polis Müdürlüğü ekiplerinin kimlik kontrolü de yaptığı bölgede kaldırımda, apartman veya ev girişinde alkol alan gençler buradan uzaklaştırıldı.

ÇOLAKOĞLU: “DENETİMLER SİSTEMLİ ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, konuyla ilgili açıklamasında sigara içme yasağının ihlal edilmesini ve bazı restoranlarda sağlık karnesi ibraz edilmemesini dikkat çekici olarak değerlendirdi.

Çolakoğlu, sigara ve alkol kullanılan, gençlik için risk oluşturan mekanlara yönelik denetimlerin sistemli şekilde devam edeceğini vurguladı.

KARAOKÇU: “DENETİMLER ETKİLİ, VATANDAŞLARDAN OLUMLU TEPKİ ALIYORUZ”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, denetimlerin etkili olduğuna ve vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarına işaret etti.

Karaokçu, denetimleri sistemli bir şekilde sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Hasan Karaokçu, vatandaşların bu konularda rahatsızlık hissetmeleri halinde bağlı bulundukları belediyeye, kaymakamlığa veya Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na ulaşmasını istedi.