‘Avrupa Bilim ve Eğlence Günü’ nedeniyle Avrupa Komisyonu tarafından Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda, araştırma, geliştirme ve inovasyonun önemine dikkat çekmek amacıyla renkli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Mağusa-İskele ve Karpaz bölgelerinden 10 okuldan yaklaşık beş yüz öğrencinin katıldığı etkinlikte, bilimin günlük hayat içerisindeki yerini anlatan farklı gösteriler kurulan standlarda segilenirken ayrıca gençler araştırmacılarla tanışma fırsatı da buldu.

Etkinlikte konuşan Avrupa Birliği Programı Destek Ofisi’nden Pelin Manioğlu, Avrupa Birliği’nin bilimi desteklediğini, bu amaçla bir Avrupa Araştırma Konseyi kurduklarını belirterek,konseyin tüm alanlarda en yeni araştırmaları desteklediğini söyledi ve bu konseyin tüm milletlerinden en iyi araştırmacıları elinde tutmasına olanak sağladığını kaydetti.

Manioğlu, Avrupa Birliği’nin Türk toplumuna yönelik yardım programlarına da değinerek, 2006 yılından bu yana 13 Milyon Euro’nun üzerinde bir tutarın tedarik, teknik yardım ve hibe olarak eğitim ve istihdam piyasası sektörleri için kullanıldığını belirterek, yapılan bu çalışmalar arasında 2008 yılından bu yana yaklaşık 100 proje için okullar ve 3 yaşam boyu eğitim kurumlarına 4.5 milyon Euro’luk bütçe kapsamında hibe sağladığını açıkladı ve bu tür desteklerin süreceğini ifade etti.

Genel Orta Öğretim Dairesi Proje Koordinatörü Mustafa Hürses de konuşmasında, bakanlığın akademik eğitime olduğu kadar kültürel faaliyetlere de büyük önem verdiğini belirterek, eğitimin her yönüyle bütünleşmesini sağlamak adına her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

abmagusa2.png