Çanakkale Şehitliği’nde yer alan törene, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Merkez Komutanı Hava Savunma Albay  Fahri Savaş, 4. Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Behçet Öznacar, Milletvekilleri Hamza Ersan Saner, Arif Albayrak, Fikri Ataoğlu ve Dursun Oğuz, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayan törende daha sonra saygı duruşu ve saygı atışında bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Gazimağusa Ticaret Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hakan Uçar ile Merkez Komutanlığı mensuplarından Hava Savunma Teğmen Sinan Çubukçu, konuşma yaptı. Gazimağusa Ticaret Lisesi öğrencilerinden Funda Aykulu şiir okudu.

Anma töreni, din görevlisi tarafından dua okunası ve şehitliği ziyaretle sona erdi.

Törenin ardından şehitlik bahçesinde düzenlenen organizasyonda şehitler için dua okundu, izaz ikramda bulunuldu.

UÇAR

Gazimağusa Ticaret Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hakan Uçar törende yaptığı konuşmada,  Çanakkale’de savaşın  top ve tüfek yanında büyük bir iman ve inançla yapıldığını kaydetti.

Uçar, Türk askerinin insanlıktan soyutlanmış olanlara büyük bir insanlık dersi verdiğini söyledi.

ÇUBUKÇU

Hava Savunma Teğmen Sinan Çubukçu, Çanakkale zaferinin  Türk harp sanatının en müstesna zaferlerinden biri olduğunu kaydetti.

Çubukçu, yedi düvelin  Türk askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa  Çanakkale sularına gömüldüğünü ifade etti.

Çubukuçu, Mustafa Kemal Atatürk’ün  Çanakkale’de dünyaya komutanlık sanatını öğrettiğini söyledi.

Çanakkale zaferinin emsali olmayan vatan sevgisinin göstergesi olduğunu vurgulayan Çubukçu,  şehitlerin bıraktıkları eserleri sonsuza kadar yaşatacaklarını belirtti.