Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın “Afete Hazır Okul” projesi kapsamında  bugün Gazimağusa  Şht. Zeki Salih  İlkokulu'nda tatbikat yapıldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve Polis Müdürü Yüksel Öğmen’in de hazır bulunduğu tatbikata Sivil Savunma, Gazimağusa Polis Müdürlüğü ve Polis Genel Müdürlüğü İtfaiye ekibi, Orman Dairesi,  Gazimağusa Devlet Hastanesi, İTÜ Arama Kurtarma Kulübü Ekibi ve Sivil Savunma Halk Örgütü ekipleri ile Şht. Zeki Salih İlkokulu öğretmen, öğrenci ve idarecileri katıldı.

Atatürk, Ankara'daki patlamada şehit olan asker ve sivil  vatandaşlar ile şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tatbikatta,  Sivil Savunma Teşkilatı Gazimağusa Bölge Müdürü Eralp Kebapçı icra hakkında bilgi verdi.

Afet Acil Durum ve Tahliye Tatbikatı senaryosu gereği Gazimağusa bölgesinde meydana gelen deprem nedeniyle  Şht. Zeki Salih  İlkokulu'nda Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi kuruldu.  Şht. Zeki Salih  İlkokulu'nda deprem ve çıkan yangın nedeniyle, öğrencilerin güvenli alana tahliyesi, yangın riski nedeniyle paniğe kapılarak okulun üst katlarına ve çatısına sığınan öğrencilerin kurtarılması, okul bahçesinde bulunan malzeme deposunda çıkan yangına müdahale ve içerde kalan bir öğrencinin kurtarılmasının  yanı sıra, araç kazasına müdahale ve yaralıların kurtarılması ile araç yangınına müdahale ve yangın nedeniyle okul avlusuna devrilen ağaca müdahale senaryo dahilinde icra edildi.

1455894265.jpg

ÇOLAKOĞLU: "BÖLÜNEREK YOK OLURUZ, BÖLÜŞEREK TOK OLURUZ”

Tatbikatın icrasının ardından söz alan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu,  dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi çok büyük doğal afetlerin olduğuna vurgu yaparak, önemli olanın bu tür durumlarda nasıl hareket edileceğini önceden bilmek olduğunu vurguladı.

Tatbikatın icrasını çok güzel bulduğunu söyleyen Çolakoğlu,  oluşabilecek doğal afetler öncesinde yapılan tatbikatların önemine vurgu yaparak, bu tip tatbikatlarda neyin en doğru ve koordineli bir şekilde yapılacağının öğrenildiğini söyledi.

Tatbikatın hazırlanmasında emeği geçen tüm kurumlara memnuniyetini dile getirerek teşekkür eden Çolakoğlu, Yunus Emre'nin sözünü hatırlatarak, "Bölünerek yok oluruz, bölüşerek tok oluruz. Bir olmak, birlik olmak, mutlulukta, acıda, kederde her şeyi paylaşmak, bir toplumu ulus yapan unsurlardır" dedi.

Çolakoğlu, savaş geçirmiş, göç yaşamış bir toplum olan Kıbrıs Türkü'nün, her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşayarak daha da güzel günlerinin olacağına inancının tam olduğunu vurguladı.

Çolakoğlu, Türkiye'de yaşanan acı olaylarda hayatını kaybeden şehitlere  Allahtan rahmet dileyerek, ailelerine ve Türk ulusuna sabır diledi.

Okul bahçesinde kurulan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na ait mobil mutfakta pişirilen öğle yemeğinin öğretmen, öğrenci ve bölge halkına ikram edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

1455894237.jpg

1455894238.jpg

1455894239.jpg

1455894240.jpg

1455894267.jpg