Milli Eğitim Bakanlığı, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ve Biyologlar Derneği işbirliğinde hazırlanan, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu desteğiyle hayata geçirilen  “Çevre Duyarlılığının Arttırılması Projesi” kapsamındaki etkinlikler başladı.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,   Gazimağusa’da Kıbrıs Türk Petrolleri Hatıra Ormanı’na öğrenciler tarafından fidan dikildi.

Çanakkale Ortaokulu’ndan 40 öğrencinin  gerçekleştirdiği etkinlikte 200 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikimi öncesi Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ve Daire personeli tarafından öğrencilere dikim konusunda eğitim verildi.

KARZAOĞLU

Etkinlik ile ilgili konuşan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Kıbrıs Türk Petrolleri’nin 40 bin fidan ekimiyle ülke ormanlarına büyük bir katkı sağladığını belirterek, yapılan etkinlikte  sembolik olarak öğrenciler tarafından 200 fidanın ekiminin yapıldığını söyledi.

Karzaoğlu bu yılki belirtilere göre ciddi bir kuraklık yaşanacağının görüldüğünü ifade ederek, suyun özenle kullanılması ve daire tarafından dağıtılan fidanlara da mutlaka sulama yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Amaçlarının mümkün olduğunca orman alanı oluşturmak olduğunu vurgulayan Karzaoğlu, yeşilin gelecek kuşaklara kazandırılması gerektiğini belirtti.

Bu yıl  uygulamaya başladıkları ve süreklilik arz eden yöntemlerle orman zararlılarını en aza indirmek için uğraş verdiklerini söyleyen Karzaoğlu, her bir fidanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

1456834107.jpg

ARAT

K-Pet Genel Müdürü Can Arat da, konuşmasında, geleceğe bir anı bırakmak için 40. yıllarında müşterilerin katkılarıyla bir anı ormanı oluşturmak istediklerini söyledi.

Konuyla ilgili Orman Dairesi ile birlikte yoğun bir emek sarf edildiğini vurgulayan Arat, bulundukları bölgeye 10  bin, Kantara bölgesine de 30 bin fidan ekimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Arat, fidan ekimini çocuklarla birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, çevre bilincinin çocuklara aşılanmasının önemine değindi.

ÖZKALP

Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp da, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederken, hayatın bir süreç olduğunu ve  bu süreçte eğitimin büyük rol aldığını söyledi.

Özkalp, çocukların ekecekleri bir fidanın yaşadıkları topraklara olan aidiyetini daha da arttıracağını vurguladı. 

1456834109.jpg

1456834108.jpg