Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da önceki gün duyanları hayrete düşüren ve ‘Sonunda bu da oldu’ dedirten bir olay yaşandı. Ferhat Doğan isimli şahıs, kentin en işlek caddelerinden İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yürüdüğü esnada,  Mustafa Emin Erdem isimli şahsın yolunu keserek maket bıçağını çıkardı ve “sökül paraları” dedi.

Mustafa Emin Erdem yaşadığı şokla üzerindeki 20 TL’yi korku içinde Ferhat Doğan’a verdi. Ancak parayı az bulan Ferhat Doğan, Erdem’i zorla en yakındaki bankamatiğe götürerek 130 TL’sini daha aldı ve hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaşadığı olay nedeniyle büyük korku ve şok yaşayan Mustafa Emin Erdem, kendine geldikten sonra hemen polise giderek şikayetçi oldu. polis yapılan şikayet üzerine eşkali belirlenen Ferhat Doğan’ı kent merkezinde tespit ederek kıskıvrak yakaladı. Polis tarafından gözaltına alınan Ferhat Doğan dün Gazimağusa’da tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

Yol ortasında gasp

Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Özgüç zanlının 13 Kasım 2014 saat 17.30 sıralarında İsmet İnönü Bulvarında önünde yürümekte olan Mustafa Emin Erdem isimli şahsın yanına giderek maket bıçağını çıkardığını ve müştekiden para istediğini söyledi. Müştekinin zanlıya 20 TL verdiğini fakat zanlının daha fazla para istemesi nedeni ile müşteki ile zanlının yakınlarda bulunan bir ATM’ ye giderek müştekinin çektiği 130 TL’yi daha zanlıya verdiğini anlatan Özgüç,  zanlının dün öğlen saatlerinde tespit edilip tutuklandığını söyledi. 

3 gün tutuklu kalacak

Soruşturmanın henüz yeni başladığını vurgulayan Özgüç, olayda kullanılan maket bıçağının arandığını ifade etti. Alınacak bir çok ifadenin ve incelenecek olan kamera görüntülerinin olduğunun altını çizen Özgüç, zanlının 3  gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, tahkikatin salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.