Gaziosmanpaşa Küçükköy'de dün bir parke deposunda meydana gelen patlamanın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Savaş alanına dönen binada olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, binanın çevresi güvenlik şeridi ile kapatıldı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Gaziosmanpaşa Küçükköy Yolu Caddesi 53. Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın giriş katındaki parke deposunda meydana gelmişti. Parke deposundaki strafor kazanının patlaması sonucu depoda çalışan ve o esnada yoldan geçen 1'i ağır 11 kişi yaralanmıştı. Patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan 3 araçta ise ciddi hasar meydana gelirken, binanın girişinde bulunan iki duvar de yıkıldı. Çevredeki iş yerlerinde de hasara yol açan patlamanın parke deposundaki strafor kazanının patlaması sonucu meydana geldiği açıklandı.

PATLAMANIN BOYUTU GÜN IŞIYINCA ORTAYA ÇIKTI

Çevrede büyük çapta maddi hasara yol açan patlamanın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Savaş alanına dönen binanın içerisi ve dışı darmadağın olurken, dehşetin boyutu da gözler önüne serildi. Patlama sonrası zarar gören araçlar güvenli bölgeye çekildi. Dışarıya dağılan bina parçaları ise temizlenerek, dış enkaz kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin ise patlamanın merkezinde çalışmaları sürüyor.