Çatalköy’de sakin 77 yaşındaki Naciye Fakir’e aracıyla çarparak ölümüne neden olan, kazadan sonra kayıplara karışan ve polisin yoğun çalışmaları sonucu tespit edilen zanlı Reşat Karaca dün ek tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlı, “Kazadan sonra ambulansı ve polisi aramam gerekiyordu ancak kaçtım. Çok üzgün ve pişmanın ama çok korkmuştum, ne yapacağımı bilemedim” dedi. Duruşmada önceki sabah saat 05.00-06-00 sıralarında Girne Değirmenlik anayolu üzerinde plakası ve sürücüsü meçhul bir aracın 77 yaşındaki Naciye Fakir’e çarpıp ağır yaralanmasına neden olduğu, Fakir’,in kaldırıldığı Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Arabayı şantiyenin garajına gizlemiş

Olaydan sonra geniş çaplı araştırma başlatıldığı, polis ekiplerinin Arapköy ve Beşparmak köylerinde arama yaptığı, anayol üzerindeki güvenlik kameralarının incelendiği açıklandı. Yapılan soruşturma sonucu saat 21.00 sıralarında Fakir’e Renault 9 marka aracın çarptığına dair tespit yapıldığı, tespit ışığında yapılan aramalar sonucu DM 491 plakalı aracın Girne-Tatlısu anayolu üzerinde yapımı devam eden bir otel inşaatına ait şantiyede gizlenmiş bir şekilde bulunduğu belirtildi. 

Polise kendisi gidip teslim oldu

Şantiyede soruşturma yapıldığı ve aracın otel inşaatında çalışan Reşat Karaca’ya ait olduğuna dair tespit yapıldığı belirtilerek, ancak şantiyede bulunmayan zanlının polise celp edildiği ve akşam saat 22.00 sıralarında zanlının polise gelerek teslim olduğu kaydedildi.  Soruşturmayı yürüten polis, zanlının mahkeme emri ile bir gündür tutuklu bulunduğunu ancak soruşturmanın henüz bitmediğini belirterek 3 gün daha süre talep etti. Mahkeme zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı alan zanlı, “Kazadan sonra ambulansı ve polisi aramam gerekiyordu ancak kaçtım. Çok üzgün ve pişmanın, çok korkmuştum, ne yapacağımı bilemedim” dedi.