Gürsel Karagözlü

Gemikonağı’nda bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi  yolu aşırı sürat yapan sürücüler tarafından yarış pistine dönüştürüldü.

Bölge sakinleri LAÜ yolunda aşırı sürat yapan sürücülerin  yolu yaya olarak kullanan LAÜ ve Gemikonağı İlkokulu öğrencileri ile bölge sakinleri için büyük tehlike yarattığına dikkati çekerek yetkililerden bir an önce tedbir almalarını istedi.

Çare hız kasisi

LAÜ’deki öğrenci sayısının 5 bini aştığına dikkati çeken bölge sakinleri öğrenci sayısının artması ile bölgedeki yaya ve araç trafiğinin de ciddi şekilde arttığına dikkati çekti. Gemikonağı’nı İtfaiye Şubesi önünde LAÜ’ye bağlayan yolda sürat yapılmasının engellenmesini isteyen bölge sakinleri, yola geçmişte olduğu gibi hız kesici kasisler yapılmasını istedi. 

Esnaf kasis veya kamera istedi

Bölge sakinleri ve iş yeri sahipleri geçtiğimiz gün bazı sürücülerin LAÜ yolunda araçlarını yarış pistindeymiş gibi kullanarak  yarattıkları büyük tehlikeye  dikkat çekmek için  imza toplayarak ilgili yerlere iletti. İmza toplayarak verdikleri dilekçenin gereği olan sabit kamera konulması veya kasis yapılması yönünde bir hareket gözlemlemediğini ifade eden bölge esnafı, gerekli tedbirler alınana kadar, Trafik Polislerinin LAÜ yolunda sürat kontrolü sıklaştırmasını istedi.

liste-002.jpg