Evrim Kamalı

Lefkoşa – Güzelyurt anayolu üzerinde faaliyet gösteren Harem isimli gece kulübünde 11 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen çifte cinayet ile ilgili dün 2 tanık daha dinlendi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar huzurunda gerçekleştirilen duruşmada dinlenen yeni tanıklar olay gününü anlattı.

İddia makamının 14’üncü tanığı olan Lefkoşa Polis Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mahmut Barış Sel mahkemede olay günü yapmış olduğu icraatları anlattı. Sel, 11 Eylül 2014 saat 09.00 raddelerinde Alayköy’de faaliyet gösteren Harem isimli gece kulübünde silahlı çatışma olduğu bilgisini aldıklarını bu bilgi üzerine polis ekibi ile olay yerine gittiği söyledi. Olay yerine vardıklarında isminin Kubilay Güler olduğunu öğrendiği kişinin Harem İsimli Gece Kulübünde çalışan konsomatris Siham Benchargui ile güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri vurarak öldürdüğü yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Sel sanığın Ali Bahçeci isimli gece kulübü çalışanına da ateş ettiği bilgisini aldıklarını ancak kurşunun kulüp tabelasına isabet ettiğini söyledi. Olay yerindeki görgü tanıklarından sanığın kaçtığını öğrendiklerini belirten Polis Müdür Yardımcısı Barış Sel daha sonra sanığı Şirinevler bölgesinde tespit ettiklerini açıkladı. Sel, sanığın o dönemde asker olduğu için Askeri birliğine de haber verdiklerini ve yetkililerin olay yerine gelmelerini sağladıklarını belirtti. Sanığa teslim olması yönünde uyarıda bulunduklarını ancak sanığın elindeki silahı başına dayayarak 2 kişi öldürdüm itirafında bulunduğunu söyleyen polis sanığın yapmış olduğu itiraflarını kendisine ait cep telefonu ile kameraya çektiğini kaydetti. Sanığın daha sonra olay yerine gelen Komutanına teslim olduğunu ve sanığı tutukladıklarını daha sonra sanığı polis ve Askeri inzibatlar ile birlikte görev yeri olan birliğine götürdüklerini ve olayın tahkikatını yapmakla görevlendirilen Müfettiş İsa Sevindik’e teslim ettiğini açıkladı.


OLAY YERİ ANLATILDI

Tanık Barış Sel’in ardından daha sonra tanık kürsüsüne çıkan cinayet olayının tahkikat memuru İsa Sevindik,11 Eylül 2014 tarihinde harem isimli gece kulübünde cinayet olduğuna dair aldığı bilgi ve emir ışığında olayın tahkikatını aldığını söyledi. Sevindik, olay yerinde yaptığı çalışmaları mahkemeye anlattı. Sevindik olay yerindeki kamera kayıtlarını incelediğini, sanığın saat 01,45 sıralarında kulübe geldiğini, ödeme yaptıktan sonra Nadya lakaplı Siham Benchargui isimli konsomatris ile 9  numaralı odaya gittiğini söyledi. Sevindik 11 Eylül sabahı kamera görüntülerinde sanığın konsomatris ile Hüseyin Demiri’yi kurşunladığını, Ali Bahçeci’ye ise ateş edip kaçtığının görüldüğünü ifade etti.

EMARELER AKTARILDI

Sevindik, olay yerinden alınan ölen iki şahsa ait kan örnekleri, telefonları, Demiri’ye ait cüzdan ve üzerinde kan bulunan paraları, kamera görüntülerini, üç adet boş kovan, iki mermi çekirdeği, sanığa ait cinayette kullanılan tabanca, hareme Ait üzerinde kurşun izi bulunan dört parça tabela, Siham Benchargui odasında bulunan bira şişelerini, peçeteler olmak üzere 23 emare mahkemeye sundu.

OLAY ESKİLERE DAYANIYOR

Sevindik daha sonra sanığın gönüllü ifadesini mahkemeye sunarak okudu, ifadesinde olayın daha eskilere dayandığını, gönüllü ifade vermek istediğini söylediğini anlattı. Sevindik sanığın ifadesinde, 2013 yılının Haziran ayında Ankara’dan Kıbrıs’a geldiğini, Eylül 2013 tarihinde hareme gittiğini ve Nadya ile tanıştığını ve ona aşık olduğunu, onunda kendisine aşık olduğunu söylediğini belirtti.

“AMAÇ KURTARMAKTI”

Sevindik, sanığın olaydan önce 5 Eylül’de Siham’ı haremden aldığını önce Girne’ye ardından Karpaz’a gittiklerini, sürekli olarak Siham’ı kulüpten aldığını tüm parasını ona harcadığını ifade ettiğini, olaydan bir gece önce ise silahını aldığını ev arkadaşlarından mermi aldığını ve kulübe gittiğini, amacının Siham’ı ordan kurtarmak olduğunu söylediğini anlattı. Sevindik, sanığın kulübe gittikten sonra işletmeciye 350 TL verip Nadya ile kaldığını, sabah Hüseyin Demiri’nin odanın kapısını çaldığını ve dışarı çıktıklarını ancak Demiri’nin Nadya’ya üstünü değiştirmesini söylediği için geri gittiğini savundu. Sanığın garaj önünde beklediklerini o esnada Miss Me gece kulübü garsonunun araba ile geçerken ona hitaben ‘sen daha ölmedin mi’ dediğini, aynı cümleyi daha sonra Hüseyin Demiri’nin kendisine söylediğini belirten sanık, Siham’ı tekrar almak istediğini söylediğinde ise Hüseyin Demiri’nin ‘senin gibi o. çocuğuna verecek kız yok’ dediğini iddia etti. Sanığın daha sonra Siham’ın geldiğini söylediğini, tartıştıklarını ve Siham’ın kendisine, senin yüzünden işlerim bozuldu dedikten sonra iki tokat attığını, seni istemiyorum dediğini, o esnada ateş ettiğini, daha sonra üstüne gelen Demiri’ye de iki el ateş ettikten sonra kaçtığını anlattığını belirtti.

Sevindik sanığın ifadesini okuduktan sonra diğer emareleri de mahkemeye sundu. Toplamda sunulan 102 adet emarenin ardından duruşma kaldığı yerden devam etmek üzere 2 Şubat 2015 tarihini duruşma günü olarak tayin etti.