Özel üniformalı polislerin görev alacağı gece devriyesi, önümüzdeki Şubat ayında uygulamaya girecek. Bu kapsamda görev yapacak personel belirlenerek, eğitime alındı. Gece polisi, özellikle halkın yoğun bulunduğu ve sorunlu noktalarda görev yapacak

Züleyha KARAMAN

Polis teşkilatı organize suçlarla mücadele kapsamında, gece polisi uygulamasını başlatıyor. Hedef, öncelikli olarak suçların önlenmesi.

Sokaklarda artık geceleri de özel üniformalı polis görülecek.

GKK Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, yeni yıl nedeniyle basınla buluşmasında, organize suçlarla mücadele kapsamında polis teşkilatının ilgi alanına giren üç hedef belirlediklerini, bunun  uyuşturucu ticareti, trafik kazaları ve terör olduğunu belirterek, “KKTC gibi, eğitim ve turizmde ön plana çıkması gereken bu güzel adada, bu saydığım üç tane sevimsiz konunun yer almaması için gece gündüz çalışıyoruz” demişti.

GKK Komutanı Uzun’un açıklamasının ardından fazla zaman geçmeden, Polis Teşkilatı, organize suçlarla mücadeleye hız verdi.

Ülkede artan nüfus ve araç sayısı ile kriminal olaylar ve uyuşturucu suçlarında da artış gözleniyor.

UYGULAMA ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Artan nüfus sayısına göre yetersiz olan personelle özverili çalışmasını sürdüren polis teşkilatı, suçların önlenmesi ve en aza indirilmesi hedefiyle, gece polisi uygulamasına başlıyor.

HALKIN SESİ’nin edindiği bilgiye göre, gece polisleri her ilçede,  halkın yoğun olduğu yerlerde ve merkezlerde devriye gezecek. Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, Lefke ve İskele merkezde, Lefkoşa’da özellikle Dereboyu ve Surlariçi bölgelerinde geceleri de sokaklarda polis gezecek.

Suçları önlemeyi ve halka huzur vermeyi hedefleyen gece polisi devriyesi önümüzdeki Şubat ayında uygulamaya girecek.

PERSONEL BELİRLENDİ, EĞİTİM SÜRÜYOR

Geceleri görev yapacak polisler, mevcut personelin içinden belirlendi. Personelin gece nasıl görev yapacağının talimatnamesi hazırlandı, kriterler belirlendi.

Eğitime alınan personel, gece görevinde nelere dikkat edeceği hususunda bilgilendirildi.

Polisler eğitimin ardından, özel üniformaları ile şehir merkezlerinde halkın yoğun olduğu bölgelerde ve sorunlu noktalarda görev yapacak.

EK MESAİ ÖDENMEYECEK

Gece görev yapacak polisler, mevcut personelden seçilmesine karşın, gece görevi için ek mesai ödenmeyecek. Çünkü, mesaili çalışan personelin çalışma saatlerinde düzenlemeye gidildiği için ve mesai ödemesi olmayacak.

VATANDAŞLAR MEMNUN

HALKIN SESİ’nin konuyla ilgili görüşlerini aldığı vatandaşlar, Şubat atında başlayacak gece polis uygulamasını memnuniyetle karşıladı. 

Nüfusun hem arttığını hem de son yıllarda çeşitlendiğine işaret eden vatandaşlar, nüfusla birlikte suçların da arttığını, huzurlu bir ülke olan Kıbrıs’ın bu özelliğinin bozulmaması gerektiğini dile getirdi.

Gece polisi uygulamasını “dört gözle” beklediklerini kaydeden vatandaşlar, polisin devriyelerini artırmasının, suçları önleyeceği görüşünü paylaştı.

POLİS DEVRİYELERİ ARTTI. MOBİL ARAÇ 8 OLACAK

Bu arada, yol ve trafik denetimlerini artıran ve sürat tespiti yapan mobil aracını 1 Şubat’a devreye alacağını duyuran polis, devriye araçlarını artırdı.

Ana yollarda, eskiden olmadığı kadar devriye araçları görev yapmaya başladı.

Sürat tespiti yapan ilk mobil araç 1 Şubat’ta devreye girecek. Ancak, polis, aynı özellikle 8 araç daha aldı.

Sürat tespiti yapacak diğer 8 araç da daha sonra devreye alınacak.

İstatistiklerde trafik kazalarının ilk nedeni olarak sürat görülüyor. Polis devriyelerinin ve sürat tespiti yapan mobil araçların, trafikte sürati önemli oranda düşürmesi bekleniyor.

Polis kara sınır kapılarındaki denetimlerine de devam edecek.