Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, kamuda yıllardır "geçici memur" statüsünde görev yapanlara iş güvencesi sağlanması için başlattıkları çalışmalar kapsamında hazırladıkları yasa önerisini Meclis İdari Kamu ve Sağlık Komitesine sunmalarının ardından, bugün de Komite Başkanı Menteş Gündüz ile Mecliste bir toplantı yaptıklarını bildirdi.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, “geçici memur” istihdamının yasayla yasaklanmış olmasını destekleyen Kamu-Sen’in, geçici memur dahi olsa, emekçilerin iş güvencesiz çalıştırılmasına ve ekmeklerinin siyasilerin iki dudakları arasında olmasına karşı olduğunu bildirdi.

Özkardaş Gündüz’ün “geçici memurlara iş güvencesi getirmeyi amaçlayan ve mali hiçbir mükellefiyet getirmeyecek olan bu düzenlemeyi desteklediğini ve Komite Başkanı olarak önümüzdeki hafta mutlaka komitede görüşeceklerini belirttiğini” ifade etti.

Özkardaş, bu konuda tüm siyasi partilerden destek beklediklerini ve artık geçicilik konusunun siyasi istismar malzemesi olmaktan kurtarılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.