Özkardaş yaptığı açıklamada, 10-15 yıldır kamuda asıl ve süreklilik gerektiren hizmetlerde çalıştırılıp, her hükümet değişikliğinde ve seçim dönemlerinde işten atılma korkusu yaşayan ve siyasi iradeleri ipotek altında tutulan geçici memurlara iş güvencesi getirilmesinin de bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Bu bağlamda bir yasa tasarısı hazırlayarak Meclis İdari Kamu ve Sağlık Komitesi’ne sunduklarını dile getiren Özkardaş, yeni komite Başkanı DP UG Milletvekili Menteş Gündüz'le de 11 Kasım’da sendika ve "Geçici Memur Komitesi" üyelerinden oluşan bir heyetle mecliste toplantı yaptıklarını belirtti.

Özkardaş, toplantı ve varılan mutabakat sonucu, Meclis idari, Kamu ve Sağlık Komitesi Başkanı Menteş Gündüz’ün, 21 Kasım Cuma günü saat 09.30'da Geçici memurlara iş güvencesi de sağlamayı öngören yasa tasarısının Komitesinde görüşüleceğini ve sendikanın da komitede hazır bulunmasını istediğini söyledi.

Özkardaş, “Umarız bu Yasa Tasarısı Komiteden ve Genel Kuruldan oy birliği ile geçer ve artık geçici memurların ekmeği siyasilerin iki dudağı arasında olmaktan çıkar” dedi.