Geçitkale Belediyesi’nce düzenlenen “1’inci Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali” dün akşamki açılış töreniyle başladı. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan açılış töreni, açılış konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Büyükler Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali’nin festival kurdelesini kesmesinin ardından stantlar gezildi.

Festival Pazar gününe kadar devam edecek.

EROĞLU: “TOPRAĞA SAHİP ÇIKMAK ÜLKEYE SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl Kültür ve Sanat Festivali adıyla yeni bir başlangıç yapan festivalin hayırlı olmasını diledi.

Festivallerde önemli olanın insanların iyi vakit geçirmesi, kaynaşması ve dostluk ortamı oluşması olduğunu ifade eden Eroğlu, kırsal belediyelerin yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen bu gibi organizasyonların düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bölge halkının sürekli yaşanan kuraklığa rağmen topraklardan ve üretimden vazgeçmediğine işaret eden Eroğlu, “Biz ülkemizi bu topraklara kurduk. Toprağa sahip çıkmak ülkeye sahip çıkmak demektir” dedi.

Halkın tarımdan kopmamasının önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, hükümetlerle birlikte, tarım ve hayvancılıkla uğraşanları teşvik etmeye devam edeceklerini kaydetti.

SİBER: “FESTİVALİN YAŞATILMASI ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, festivalin yaşatılmasının önemli olduğunu kaydederek, bunun için gönül ve ruh birliği gerektiğini dile getirdi.

Siber, festivali düzenleyenleri kutladı.

YORGANCIOĞLU: “FESTİVALLER İNSANLARIN KAYNAŞMASI, KÜLTÜRÜN GELECEĞE TAŞINMASI VE BÖLGEDE EKONOMİK AKTİVİTE SAĞLANMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında festivallerin insanların kaynaşması, kültürün geleceğe taşınması ve bölgede ekonomik aktivite sağlanmasına hizmet verdiğini anlatarak, Geçitkale’de son yıllarda festival yapılmamasının büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Bunu gidermek adına belediye başkanı, belediye çalışanları, halk ve esnafın çaba ortaya koyduğunu anlatan Yorgancıoğlu, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

ÖZTAŞ: “YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da konuşmasında, son yıllarda kapanma noktasına gelen festival için bu yıl yeni bir başlangıç yapıldığını belirtti.

Festivalin bundan sonra layık olduğu değere kavuşmasını dileyen Öztaş, bu yılki festivale sıfır bütçeyle başladıklarını ancak bölge halkı ve esnafının desteğiyle festivalin gerçekleştirilebildiğini anlattı.

Öztaş festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan belediye personeline de teşekkür etti.

RAHATSIZLANAN VATANDAŞA CUMHURBAŞKANI VE MECLİS BAŞKANI’NDAN İLK MÜDAHALE

Bu arada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasını yaptığı sırada rahatsızlanan bir vatandaşa ilk müdahaleyi, ikisi de tıp doktoru olan Meclis Başkanı Sibel Siber ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı.