Geçitkale Belediyesi  ile Geçitkale İlkokulu’nun organize ettiği “I. Çocuk Şenliği” 16-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Geçitkale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, hedef, çocukların oyunla öğrenmelerini sağlamak, gurup içi uyum, etkili iletişim ve eğlenerek öğrenme yanında unutulmaya yüz tutmuş oyunların unutmamalarını sağlamak.

Şenlik, 16-18 Mayıs, 08:30-12.30 saatleri arasında Geçitkale İlkokulu’nda gerçekleşecek ve etkinlikte çocuklara yönelik ikram, lunapark, ilizyon gösterisi, oyun, konser ve bir çok aktivite yer alacak.

Çeşitli okulların davet edildiği ve binin üzerinde öğrenci katılımının beklendiği şenliğin Gala Gecesi, 18 Mayıs’ta saat 20:00’de başlayacak.

Gala Gecesi’nde; Geçitkale Belediyesi Minikler Halk Dansları Topluluğu, Geçitkale İlkokulu Halk Dansları Ekibi, Modern Dans Grubu, DoReMi Sanat Akedemisi, Dörtyol İlkokulu Modern Dans Grubu, Cyprus Dans Education Dans Okulu, Serdarlı Belediyesi Çocuk Jimnastik Ekibi gösteriler sunacak.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, çocukların; “ev-okul-teknoloji” kıskacı içinde bulunduğunu ifade ederek, neredeyse sokakta oyun oynama ve yürümelerine dahi izin verilmediğini belirtti.

Eğitim sistemini eleştiren Öztaş; eğitimin çocukları ‘yarış atı’ gibi sadece sınava hazırlama olmaması ve her şekliyle hayata hazırlaması gereğine işaret etti.

Düzenlenen şenlikte bu konuda önemli bir adım atılacağını ifade eden Öztaş, şenliğin çocukların; zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayacağına inanç  belirtti.