6 Eylül’e kadar devam edecek Geçitkale 2’nci Kültür ve Sanat Festivali’nde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Sanat Engel Tanımaz” sergisi önemli bir farkındalık yarattı

Geçitkale Belediyesi’nin, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlediği Geçitkale 2’nci Kültür ve Sanat Festivali yoğun ilgiyle başladı.

6 Eylül’e kadar devam edecek festivalde, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Engelsiz Yaşam Projeleri’ odağında hazırladığı “Sanat Engel Tanımaz” sergisi, önemli bir farkındalık yarattı.

Festival, köy meydanında yer alan kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sevilen maskotu “Cello” da yer aldı, çocuklar ve katılımcılarla fotoğraflar çektirdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ve yoğun bir kalabalığın yer aldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Emir Hüseyin anısına sergi

Geçitkale Belediyesi 2’nci Kültür ve Sanat Festivali’nde Sevcan Çerkez’in heykel, Yıltan Taşçı’nın resim ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin karikatür sergisi yer alırken, “Eril Cambaz ve Akustik Kelimeler” de konser verdi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, “ Sanat Engel Tanımaz” isimli fotoğraf sergisini Geçitkale’nin unutulmaz isimlerinden Hüseyin Ersözler (Emir Hüseyin) anısına izlenime sundu.

Pek çok projeyle engellilere destek olmaya çalışan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sergisi, Geçitkale Festivali’nde de büyük ilgi gördü.

Festivalin açılış gecesine katılan yüzlerce kişinin yanı sıra devlet ve hükümet yetkilileri de sergiyi gezdi.
 

Konserlerle devam ediyor

Geçitkale Belediyesi 2’nci Kültür ve Sanat Festivali’nde 01 Eylül akşamı 22.30’da “Semiha Yankı” konseri, 2 Eylül akşamı Lirik Şiir Grubu’nun “Bizim Şiirlerimiz Bizim Şarkılarımız” ve 3 Eylül akşamı Doğan Baybora konseri ile devam edecek festivalde, 4 Eylül akşamı Simologrus, 5 Eylül akşamı da “Grup Praksis” hayranları ile buluşacak.
Geçitkale Belediyesi 2’nci Kültür ve Sanat Festivali, “Light in Babylon” grubunun 6 Eylül akşamı saat 22.00’deki konseri ile son bulacak.

Neler Söylediler?

Selen Selışık
“Kuzey Kıbrıs Turkcell sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman bir adım önde bulunan, örnek alınması gereken kurumlardan biridir. Projelerini yakından takip ediyorum ve fırsat buldukça katılmaya gayret gösteriyorum. Sanat Engel Tanımaz adlı projesinde ise fotoğraf yarışması ile halkı engelli kardeşlerimizin yanında bulunması için teşvik ediyor. Halktan aldığı desteği gerek servisi gerekse sosyal sorumluluk projeleri ile geri veriyor.”

Serhan Gazioğlu
“Öncelikle Kuzey Kıbrıs Turkcell’i engelli vatandaşlarımız yanında durduğu için takdir ediyorum. Bu amaçla hazırlanan Sanat Engel Tanımaz projesi çok önemli. Yarışmaya katılan fotoğraflara baktığımda ise hem hüzünleniyorum hem de kendimi onların yerine koyuyorum. Umarım bu tarz projeler vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın hayatlarından kareleri halkımıza iletmiş oluruz, onlara karşı farkındalığı artırmış oluruz.”

Özer Taşnakoğlu
“Kuzey Kıbrıs Turkcell birbirinden güzel sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak bizlere örnek olmak adına güzel adımlar atıyor. Engelleri sanatla fark ettiğimiz bu önemli projede, fotoğrafları incelerken oldukça duygulandım.  Engelli vatandaşlarımıza olan duyarlılığı artırmak adına yapılan anlamlı bir çalışma olmuş. Kuzey Kıbrıs Turkcell’e bu projeye yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.”

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(11).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(3).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(16).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(15).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(14).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(13).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(9).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(8).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(7).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(2).jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(14)-001.jpg

gecitkale-festivali-2015-fotolar-(13)-001.jpg

serhan-gazioglu-.jpg

ozer-tasnakoglu.jpg

selen-selisik-.jpg