Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Geçitköy Barajı etrafına yapılacak olan Mesire Alanı Projesi için atılan her adımın proje için duyulan heyecanı daha da arttırdığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mesire Alanı Uygulama Projesi’nin sonuçlandırılması amacıyla bakanlıkta, Bakan Evren’in başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara, Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Planlama İnşaat Dairesi Başkanı Hasan Çoban, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ve KIB-TEK Temsilcisi ile diğer yetkililer yer aldı.

Toplantıyı değerlendiren Bakan Evren, Geçitköy Barajı etrafında kurulması düşünülen Mesire Alanı projesi ile ilgili tüm kurumları bir araya getirerek istişare içerinde planlama çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde de toplantılara devam edeceklerini ifade eden Evren, Mesire Alanı Projesi’ni en az baraj kadar değerli bulduklarını ifade etti.

Projenin tamamlanmasının ardından doğa ile içiçe güzel bir sosyal tesis oluşacağını ifade eden Evren, vatandaşların şehrin stresinden uzakta aileleri ile huzur içerisinde zaman geçirecekleri bir yapı oluşacağını belirtti.

Tesisin ülke halkına ve turizmine büyük kazanımı olacağını ifade eden Evren, bölgenin yeni cazibe merkezi durumuna geleceğini söyledi ve “Proje için atılan her adım heyecanımızı daha da arttırıyor” dedi.