Sağlık Bakanlığı’nın da destek verdiği, “Kanserden değil geç kalmaktan kork” ismi ile gerçekleştirilecek meme kanseri farkındalık semineri için Esentepe’ye giden uzman Filiz Uzun yaşadıklarına isyan etti. Haberal Kıbrıslı'nın dün manşetine taşıdığı bir vatandaşın Esentepe Belediye Başkanı’ndan ağza alınmayacak küfür ve tehditlere maruz kaldığı iddiaların ardından Filiz Uzun da Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan tarafından hakarete uğradığını belirtti. Filiz Uzun, Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook’tan “Esentepe Belediyesi’nde yaşadıklarıma inanamıyorum. Belediye Başkanı olduğunu iddia eden adam tarafından hakarete uğradık. Biri açıklama yapabilir mi? Bu adamı kim belediye başkanı olarak önerdi ve seçilmesine vesile oldu. Partisinden biri açıklarsa sevinirim” diye mağduriyetini dile getirdi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Filiz Uzun, Esentepe’de yaşadıklarının kendi kişiliğinden çok Sağlık Bakanlığı ile yapılan projeye ve Sağlık Bakanlığı’na saygısızlık olduğunu söyledi. Uzun, “ Konuyu ben bakanlığıma ilettim. Gerekeni onların yapması uygun olur. Bu proje bittiğinde tekrar bir rapor hazırlayıp hangi belediyede nasıl karşılandık veya nasıl organizasyon yapıldı rapor halinde bakanlığa sunacağım” dedi.

 “Hade çekin gidin yaaa…”

Facebook’taki sayfasında başından geçenleri anlatan Filiz Uzun, öncesinde seminer için bilgilendirdiği Esentepe Belediyesi’ni aradığını, üç farklı kişiyle konuştuğunu kimsenin böyle bir seminerden haberi olmadığını öğrendiğini belirtti. Uzun, daha sonraki gelişmeleri ise şöyle anlattı:

“Daha sonra bana bir cep numarası verildi. O bana tüm hazırlıklar tamam dedi. ‘Nereye geleceğiz’ dedim, ‘kahvenin lokaline’ dedi. Gittik. Kahvehane. Camlar perdesiz. Sandalye yok. Bilgisayar ve projeksiyon kullanacağım yer yok. Kursam da aydınlık, yansıma olmayacağını anlattım. Orada duran bir adam bana ‘Gel karşıda bir kahve daha var bak olursa orada yap’ dedi. Ben de ‘bu saatte köyde gezip uygun mekan mı arayacağım bunun daha önceden ayarlanması gerekirdi’ dedim. Adam en nihayet kendini tanıştırmayı o an akıl ederek, ‘ben buranın belediye başkanıyım sana yardımcı olmaya çalışıyorum gel kahveyi gör soytarılık etme’ dedi. Ben de şoföre ‘hadi gidelim’ dedim. O zaman da belediye başkanı olduğunu iddia eden adam ‘hade çekin gidin yaaa…’ deyip yoluna yürüdü. Bu adam bir belediye başkanı. Kim suçlu? Nerde hata var? Buyurun tartışalım. Ben eğitimciyim, görevimi yaptım ve gittim. Uygun ortam olsa eğitimimi yapıp dönmeyi isterdim…"

“Başkandan tehdit ve küfür”

Haberal Kıbrıslı'nın önceki gün “Başkandan tehdit ve küfür” başlığıyla manşete taşıdığı haberde Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın, Facebook’ta yazdığı yazılar nedeniyle İlke Ünlücan’a telefonda tehdit ve hakaret dolu sözler yağdırdığı yazmıştık. Erdoğan’ın tavrının, vatandaşların tepkisini çektiğini belirtirken, telefon görüşmelerinde Erdoğan’ın Ünlücan’a, “Sizin kitabınızı ….cem. Size Esentepe’yi dar edeceğim. Bir daha yazı yazmayacaksınız. Eğer yazarsanız size gününüzü göstereceğim. Sizin gibi iki tane iti mi yola getiremeyeceğim” dediğini belirtmiştik. Ayrıca,  Haberal Kıbrıslı'ya konuşan Belediye Başkanı Erdoğan, “Sadece ‘Sizin gibi iki tane iti mi yola getiremeyeceğim” dedim. Başka bir hakarette bulunmadım” iddiasında bulunmuştu.