Çiğdem Aydın

Elçin Çoşar’ın ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Zerin Baykara, aleyhine getirilen dört davanın üçünden suçlu bulunarak mahkûm edildi. Kısa bir süre önce beyin ameliyatı geçiren sanığa verilecek ceza ise bugün doktorunun mahkemede yapacağı tanıklık sonrası netleşecek.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Zerin Baykara, aleyhine getirilen dört davanın üçünden mahkûm edildi.Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Güran sanık Zerrin Baykara’yı aleyhine getirilen “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olmak”, “Dikkatsiz sürüş” ve “İhtiyatsız sürüş” davalarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini. 

Doktorun ifadesinden sonra karar açıklanacak

Güran, sanığın dördüncü dava olan "Süratli sürüş" suçundan ise beraat etmesine karar verdiklerini açıkladı. 

Mahkûmiyet kararından sonra iddia makamı sanığın sabıkasız olduğunu belirtti. Sanık avukatının da hafifletici nedenleri mahkemeye sunmasının ardından kısa bir süre önce beyin ameliyatı geçiren sanığın sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Ancak iddia makamı sağlık durumu ile ilgili sadece doktorun ifade verebileceğini belirterek sanık avukatının bu yönde beyanda bulunmasına itiraz etti. 

Mahkeme heyeti iddia makamının itirazını kabul ederek, sanığın doktorunun mahkemede tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Alınan kararla ceza karar duruşması doktorun dinlenmesi üzerine 5 Kasım tarihine ertelendi. Mahkûmiyet giyen sanığa verilecek ceza doktorun tanıklığından sonra karara bağlanacak.