Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü öğrencileri mezuniyet projesi GAZE 482 dersinde dönem içinde hazırladıkları gazetelerini bir jüri karşısında sundular. DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, öğrencilerden Akın Bodur, Başak Şerbetçioğlu, Burak Sevinç, İpek Efedayıoğlu ve Eser Karataş gazetelerini akademisyenler ve gazetecilerden oluşan bir jüri karşısında savundu.

Dönem boyu çalıştılar

Sunuşlarının ardından mezun adayları, kendilerine yönelen soruları cevaplayarak içerik ve tasarıma ilişkin öneriler aldılar. Proje değerlendirme jürisi ise Genç TV’den Aysu Basri Akter, Sim TV’den Sami Özuslu ve Cyprus Today’den Anıl Işık’ın yanı sıra, Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu ve Doç. Dr. Metin Ersoy’dan oluştu.

Dersin koordinatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nurten Kara ve öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Ersoy projenin tam bir ekip çalışması içerisinde dönem boyunca öğrencilerle gündem, içerik, görsellerin seçimi gibi konular üzerinde çalışıldığını ve haber taslaklarının değerlendirildiğini aktardı.

Beş proje sunuldu

Toplam beş projenin sunulduğu jüride Kıbrıs sorununun çeşitli boyutları, enerji ve doğal gaz konusundaki yeni gelişmeler, Arap Baharı’nın etkileri gibi politik haberlerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Roman ve Maronit gibi azınlıklar, festival, kutlama ve protestolara yer verildi.

img_7622.jpg

img_7642.jpg

img_7646.jpg