İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 11 Ağustos'ta Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyareti son anda iptal etmişti. Türkiye ziyaretinin iptal olmasının ardından Lübnan'a gelerek burada temaslarda bulunan Zarif, ülkede yayınlanan bir gazeteye röportaj verdi. Zarif, gazeteye yaptığı açıklamada Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin son anda iptal edilmesini dile getirerek, "Türkiye ziyaretim çok kısa olacaktı. Lübnan'a geldiğimden beri Lübnan Başbakanı Tamam Selam ile görüştüm ve kendisi Ürdün'e görüşmenin ardından geçecekti" dedi.

Zarif, ziyaretinin neden iptal olduğu konusuna da değinerek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Ankara'daydı. Üçüyle de kısa sürede görüştürme gerçekleştiremeyecektik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin tarihini de açıklayan İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğim. Böylece ziyareti planlamak için zamanım var" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin nükleer anlaşmadan memnuniyetine dair soruya ise Zarif, "Kesinlikle memnunlar. Tüm bölgenin bu anlaşmadan memnun olmasını dilerim" yanıtını verdi.