KKTC’yi etkisi altına alan yağmurlu hava sürecek. Yarından itibaren alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak olan ülkede Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri dışında 19 Ekim Pazar gününe kadar hava yağmurlu geçecek.

Meteoroloji Dairesi’nden verilen bilgiye göre, en yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde ve sahillerde 26 - 29 derece dolayında seyredecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli esecek. Ancak 19 Ekim Pazar günü güney ve batılı yönlerden kuvvetli yer yer fırtınamsı rüzgar olması bekleniyor.

Hava; yarın az bulutlu öğleden sonra parçalı bulutlu, yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu; Salı az bulutlu, öğle saatleri parçalı bulutlu, yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu; Çarşamba parçalı, zamanla çok bulutlu, sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu; Perşembe parçalı, zamanla az bulutlu; Cuma az bulutlu, öğle saatleri parçalı bulutlu; Cumartesi az bulutlu; Pazar parçalı, zamanla çok bulutlu, yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu geçecek.