Haluk Doğandor

İnsülin reçetesi yazdırmak için Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sıraya giren Nedime Özataç, 4 saat sırada kaldıktan sonra fenalaştı. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ve halen uygulamada olan randevulu sisteme tepki gösteren Nedime Özataç, “Böyle sistem olmaz olsun” dedi. Her uygulama için geçerli olan bu sistemin içinden reçete yazılımlarının çıkarılmasını isteyen Nedime Özataç, “Biz her reçetede böyle işkence mi çekeceğiz?” diye sitem etti.

4 saatte daha 12. sıra

Dün sabah erken saatlerde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, her zaman kullandığı insülin ilacını yazdırmak için giden Nedime Özataç, saat 08:00’de girdiği ve 32’inci numarayı aldığı hastanede, öğlen saat 12:00 olmasına rağmen daha 12’inci sırayı çağırmaları üzerine sıkıntıdan fenalaşarak yere yığıldı. Müdahale edilen yaşlı kadına daha sonra ihtiyacı olan insülin ilaçları yazıldı.

Bu sistem değişmeli

Sisteme tepki gösteren Nedime Özataç eşinin yardımı ile geldiği Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne açıklama yaptı:

“Benim doktorlarımdan hiçbir şikâyetim yok, asıl sorgulanacak olan bakanlığın başlattığı bu sistemdir. Ben sadece bir insülin reçetesi için saatlerce hastanede beklediğim için fenalaşacağım... Sağ olsun doktorlar elinden geleni yapıyor, ama bakanlığın bu randevu sistemi insanları daha da hasta edecek bu gidişle. Hadi muayeneyi anlarım, ama bir reçete için 4-5 saat hastanede beklemek ne demek! Gelsin Sayın Bakan beklesin 5 saat göreyim kendilerini. Bu resmen işkence demek, iki satır ilaç yazacak ve biz 5 saat bekleyeceğiz! Ayıp artık, bu kadar duyarsızlık olmaz...”