Melin Dobran

Güzelyurt’a bağlı küçük bir köy olan Gemikonağı’nda faaliyet gösteren ‘Yedez Döviz Bürosu’ dördüncü kez kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından soyuldu.

Ancak, döviz bürosuna dün sabah erken saatlerde arka kapıyı kırarak giren hırsızlar umduklarını bulamadı. Kilitsiz çekmecede muhafaza edilen ve toplamda bin Euro’ya ulaşan madeni paraları alıp kaçan hırsızların yakalanması için geniş kapsamlı bir operasyon yürütülüyor.

Diyalog muhabirine konuşan döviz bürosu sahibi Yedez Ertarkan 4’ün cü kez soyulduğunu belirterek “Beni çok zannediyorlar ama yanılıyorlar. Küçük bir yerde çalışıyoruz. Burada aradıkları serveti bulamazlar”dedi.

Bu kaçıncı şok

Dün sabah 08.45 dolayında işyerine gittiklerini belirten Ertarkan, olayı şöyle anlattı:

“Dükkanın kapısını açıp içeriye girdiğimizde önce birşey fark etmedik. Sonra arka kapıya yürüdüm ve camın kırık olduğunu gördüm. Bu arada kilitsiz çekmece açıktı. Burada muhafaza edilen bozuk madeni paralar vardı. Toplamda bin Euro civarı. Onları toplayıp gitmişler...”

“Bu kaçıncı şok” diyen Ertarkan, ülkede giderek artan hırsızlık ve soygun olaylarını, kontrolsüz nüfus akışına bağladı ve UBP-DP hükümetine eleştiriler yöneltti.

Zengin zannedenlar aldandı

“Herhalde beni çok zengin sanıyorlar, ama yanılıyorlar” diyen Yedez Ertarkan, olayla ,ilgili olarak şunları söyledi:

“Kaçıncıdır soygun şokunu yaşıyoruz. Önceki akşam 19.00 gibi iş yerini kapattık. Sabah dükkâna gittik, ön kapıyı normal açtık. Ara kapıyı da açtıktan sonra, yerde camları ve dosyaları gördük. Gözüm bir an arka kapıya ilişti ve kapının kırık olduğunu gördüm. İçerde küçük kâselerde Euro, cent, 50 kuruş ve 1 lira gibi demir paralar vardı. Onlarla beraber 1000 Euro alıp gittiler. Müşteriler dükkânda işlerini halledip gittiği için, gelip gidenden şüphelenmedim. Benim tahminim, birisi burada bir döviz bürosu olduğunu tespit etti ve beni çok zengin zannedip hırsızlık yaptı. Çünkü bölgedeki tek döviz bürosu bizimkidir. Bizi soyanlar ise hep vatandaş çıktı. Başbakan herkesi vatandaş yapıyor. Özgürgün herkese vatandaşlık verirse bize ne verecek? Bölgede yıllardan beridir kaçak yaşayanlar var. O vatandaş yaptıklarının ne yaptığını şimdi görsün. Daha önce soyanlar da vatandaş yapılmıştı. Bir de onlara asgari ücretle af çıkartıyor.”