Nadire Bahadi

2013 yılında kanunsuz uyuşturucu tasarrufu suçunu işlediği gerekçesi ile hakkında yurt dışına çıkma yasağı bulunan Hüseyin Tanık, mahkeme emrini hiçe sayarak Girne Turizm Limanı’nda bir gemi ile ülkeden çıkış yapmak isterken suçüstü yakalandı. Tanık dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Tanık’ın avukatı ise mahkemede 2013 yılından bu yana zanlının yargı sürecinin hala başlamadığını ifade ederek zanlının babasının hastalığı nedeni ile böyle bir suçu işlemeye mecbur kaldığını savundu.

Gemi içerisinde yakalandı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli İbrahim Varol, 2 Eylül 2016 tarihinde saat 21:50 sıralarında Girne Turizm Limanı’nda kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu davası nedeni ile teminat emri gereği KKTC dışına çıkışı yasaklanan zanlı Hüseyin Tanık’ın gerekli muhaceret işlemlerini yapmaksızın izinsiz olarak çıkış yapmak isterken suçüstü yakalandığını açıkladı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade eden Varol, zanlının bu eylemi gerçekleştirmesinde kendisine yardımcı olan şahısların olup olmadığını ve suçla bağlantısı olan şahısların araştırılacağını açıkladı. Soruşturmanın yeni başladığına işaret eden Varol zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Mecbur kaldı”

Zanlı adına mahkemede hazır bulunan avukat, sanığın 2013 yılına ait kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu davasının bulunduğunu ancak zanlının yargı sürecinin bir türlü başlamadığını kaydetti. Teminat değişikliği ve iptali için 2 kez başvuru yapıldığını belirten avukat, beyanında zanlının babasının ağır rahatsızlığı nedeni ile böyle bir suçu işlemeye mecbur kaldığını savundu.

Tutuklu bekleyecek

Mahkemeye aktarılan ifade ve beyanları değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceği yönünde bulgu yaparak Hüseyin Tanık’ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.