Devrim Demir

Güler yüzü ve enerjisi ile gençlere taş çıkaran 4 çocuk 8 torun sahibi Hasan Uslu, mutlu kalmanın sırrının gülümsemek olduğunu anlattı. Akdeniz köyünde yaşamını sürdüren Hasan Uslu, gencecik yaşında görücü usulü ile hayatını birleştirdiği eşi Cemaliye Uslu ile 50 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.

Zamane evliliklerini çocuk oyuncağı diye adlandıran Uslu, gençlerin tahammülsüzlüğü sonucu evliliklerini bir kalemde sildiklerini söyledi.

Emekli olduktan sonrada kendine uğraşlar yaratan Hasan amca, eşinin yaptığı içerisine nor, hellim ve peynir konan kalıpları bölgelerde düzenlen festivallerde satışa çıkarıyor.

Mevsimlik sebze ve meyvede tezgâhına koyan Hasan Uslu, satıştan çok insanlarla muhabbet etmeyi çok seviyor.

“Evlenmek için 8 yıl bekledik”

Eski yıllarda evliliklerin çok zor olduğunu anlatan Hasan amca, “Görücü usulü ile istedim Cemaliye teyzeni, o yıllarda hem fakirlik vardı hem de öyle gezme tozma yoktu. Ben evi yapmak için Cemaliye teyzende çeyizini yapmak için 8 yıl bekledik. 1966 yılında tam savaşın içinde evlendik benim erkek kardeşlerim askerdi ve düğünüme bile gelemediler. Her ailede olduğu gibi bizde çok kavgalar ettik ben içki ve kumara düşkündüm en çok bunlardan kavga ettik. Arkadaşlarla dışarıda gezmeyi çok severdim ve hep kavga ederdik” dedi.

Uslu: Yaşlandık ve aşk bitti 

77 yaşında olmasına rağmen hayatı dolu dolu yaşamayı seven Hasan Uslu, her gün değişik yerlere giderek yeni insanlar tanımayı seviyor. Yaşlanınca aşkların bittiğini sözlerine ekleyen Uslu, “yaşlandık ve aşk bitti” diyor. Eşi ile arasında saygının ölünceye kadar süreceğini söyleyen Hasan amca, “Şimdiki gençlik dayak yok diye hemen boşanır. Dayak cennetten çıkma diyen atalarımız bu sözü yerinde kullandı” diyerek gençlerin küçücük sorunlardan hemen yuvalarını yıkmamaları tavsiyesinde bulundu.