Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazartesi akşamı yaşanan ve infiale yol açan olayda 13 metreden beton zemine düşerek ağır yaralanan Nijerya uyruklu öğrenci İsah Ahmed, hayatı tehlikeyi atlatmasının ardından polise olay gecesini anlattı. Olay anını tam net olarak hatırlayamadığını savunan Ahmed, genç kızın babasının evine gelmesinin ardından çok korkarak pencereden atladığını itiraf etti.

Mesele ile ilgili geçtiğimiz Salı günü mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edilen baba N.Y ise Nijeryalının hayati tehlikeyi atlatmasının ve polise verdiği ifadede itirafta bulunmasının ardından tutukluluk süresinin dolması beklenmeden dün mahkeme huzuruna çıkarılarak teminat şartları ile serbest bırakıldı.

Hayati tehlikesi yok

Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, 11 Temmuz 2016 tarihinde Nijerya uyruklu İsah Ahmed’in zanlının ikametgahına pencereden atlayarak girdiğini ve zanlının 16 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Zanlının durumu öğrendikten sonra müştekinin evine giderek kapıyı zorlayıp içeri girdiğini anlatan Doğan, bu esnada müştekinin pencereden atlayarak 13 metre yükseklikten beton zemine düştüğünü söyledi. Polis, sol omuz, sol ayak bileği ve sol kalçasında kırıklar ile kafatasında çatlaklar oluşan, müştekinin hayati tehlikeyi atlattığını aktardı.

Polis memuru Doğan, müştekinin polise verdiği ifadesinde olay gecesini tam net hatırlayamadığını ancak zanlının eve girmesinin ardından büyük bir korku ile kendini pencereden aşağıya attığını itiraf ettiğini ifade etti.

Bin TL ödedi

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Doğan, mahkemenin uygun göreceği teminat şartları ile zanlının serbest bırakılmasını talep etti. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.