Genç Mücahitler Derneği Genel Başkanı Hasan Kurumanastırlı, kendilerini “EOKA’nın yeni versiyonu” olarak adlandıran ELAM isimli terör örgütü üyelerinin, çeşitli gerekçelerle Güney Kıbrıs’a geçen KKTC vatandaşlarının canına ve malına kasten zarar verdiklerini kaydederek, bu durumu endişe ile takip ettiklerini belirtti.

Kurumanastırlı yazılı açıklamasında, ELAM terör örgütüne, Rum polisi, siyasiler, iş adamları ve Kilise tarafından maddi-manevi destek verildiğini de kaydetti.

Daha öncede birçok Türk vatandaşının ırkçı saldırılarla karşı karşıya bırakıldığını dile getiren Kurumanastırlı, “Hatta bir defasında 2. Cumhurbaşkanımız Sayın Mehmet Ali Talat’a da Güney Kıbrıs’ta ELAM üyeleri tarafından benzer bir ırkçı saldırı düzenlenmiş ve aynen son günlerde yaşananlarda olduğu gibi Rum polisleri yapılanları sadece seyretmekle yetinmişti” dedi.

Son yapılan saldırının, Kıbrıs görüşmeleri konusunda olumlu bir hava estirilmeye çalışıldığı bu günlerde yaşanmasının dikkat çekici olduğunu dile getiren Kurumanastırlı, saldırının planlı olduğunu da belirtti.

Bu terör örgütünün kışkırtma ve ortamı germe oyunlarına gelmeyeceklerini belirten Kurumanastırlı, halkı sağduyuya çağırdı.