Teoman Turan

Gençlik Dairesi eski Müdürü Gencay Eroğlu, görevi boyunca, ana hedefinin Gençlik Dairesi’ni ülke gençliğinin merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı. Gençlik Dairesi eski Müdürü Gencay Eroğlu, Gençlik Dairesi Müdürlüğü görevini devretmesinin ardından ilk kez Ada TV’de yayınlanan Ada Raporu’nda Nazmi Pınar’ın sorularını yanıtladı. 

Görevi boyunca, ana hedefinin Gençlik Dairesi’ni ülke gençliğinin merkezi haline getirmek olduğunu vurgulayan Gencay Eroğlu, her geçen yıl kısıtlanan bütçelere rağmen gönüllülerle birçok ilki gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, Gençlik Dairesi’nin daha ilerilere taşınmasını diledi. 

Görev sırasında yaptıklarıyla ilgili bilgi veren Gencay Eroğlu, göreve yeni atanana da başarı dileklerinde bulundu. Eroğlu, “Bu bir bayrak yarışı. Mutlaka bir gün görevden alınacağız. Yeni arkadaşım bıraktığım yerden devam edecek. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

İleride siyasete gireceği düşüncesiyle bu görevi yapmadığına işaret eden Gencay Eroğlu, “İleride ne olacağını bilemem. Bunu zaman gösterir” şeklinde konuştu. 

“KİMSE ADIMI KULLANARAK PRİM YAPMASIN” 

Kimsenin adını kullanarak prim yapmamasını isteyen Eroğlu, şöyle dedi: 

“Her gelen parti kendi adamını atıyor. Biz bunları aşamadık. Ben herkesle çalışırım. İnsanları siyasi görüşlerine göre değerlendirmedim hiçbir zaman. Bunları aşamadık. Birbirimize tahammül edemiyoruz. Senin görüşün olduğun gibi benim de olabilir. Lütfen beni siyasete karıştırmasınlar bulaştırmasınlar. Benim adımı kullanarak prim yapmasınlar..”

Görevdeyken, gençlere ve ailelere sevgiyi ve birlikteliği vermeye çalıştığına kaydeden Gencay Eroğlu, görevden alındıktan sonra olumlu mesajlar aldığını ifade etti. Eroğlu şunları söyledi: 

“Görevden alınmam belli olduktan sonra gençlerden ailelerden bana gelen mesajlardan görüyorum ki, doğru şeyler yapmışım. Bu da bana yeter. Bu destek bana yeter. Mutluyum. Vicdanım rahat.” 

“ÇOK KISITLI BÜTÇELERLE ÇALIŞTIK” 

Çok kısıtlı bütçeler ve fedakarlıklarla çalıştıklarını dile getiren Gencay Eroğlu, görevde bulunduğu 6 yıl içinde gençliğe önem verdiklerinin altını çizdi. 

Gencay Eroğlu şöyle dedi: 

“Her şeyin yeri ve zamanı vardır. Gençlere sorumluluk ve görev verirseniz bu sorumlulukları yerine getirir. Onlar bilmez diye hareket etmemek gerekir. Onlara güven vermek gerekir. İşimi çok severek yaptım. Asla pişman değilim. 6 yıl boyunca gece merkezlerde hafta sonu kamplarda çalıştım. Gençlik Dairesi ülkenin Gençlik Dairesi’dir.. 

“SIRF SOYADIMDAN DOLAYI ELEŞTİRİLDİM” 

Gençlik Dairesi’nde görev yaptığı sürede ayrımcılık yapmadığına dikkati çeken Gencay Eroğlu, soyadı nedeniyle çok eleştirildiğini söyledi Eroğlu şöyle dedi: 

“Beni eleştirenler beni tanımayanlar sırf soyadımdan dolayı eleştiriyor. Ben de önemsemiyorum artık. Ben kendimi biliyorum. Beni tanıyanlar az değil. 20 bin gençle çalıştık bu 6 yıl boyunca. Aileleri saymıyorum. 20 bin gencimizle bire bir çalıştık. Bu gençler beni bire bir tanıyor. Bunlar bana yeter. Ben siyaset değil işimi yaptım. Bunu takdirini de gençlerimiz ve ailelerimizin v erdiğine inanıyorum. Bu bana yeter. 

“BENİ SİYASETE BULAŞTIRMASINLAR” 

Konuşmasında, kimsenin kendisini siyasete bulaştırmamasını isteyen Gencay Eroğlu, “Her şeyden önce benim için ülkemdir. Beni siyasete birilerinin kavgasına beni bulaştırmasınlar. Her zaman bunlardan uzak duran bir insanım. Soyadımla babamla gurur duyarım. Bu soyadı taşımaktan gurur duyarım. Her şeyden önce gençler aileler ben olduğum için sevdiler. Eroğlu’nun kızı olduğu için deği. Gencay’ım ben. Beni siyasi çekişmelere çekmesinler. Bir yerlere geleceksek bu yaptıklarımla gelmeliyim. Yaptıklarım ortadayım. Kimseden de bir şey talep etmedim. Basında çıkan dedikodular iddialar var böyle bir şey zaten Eroğlu asla yapmaz. Benim gururum onurum var. Ben Gencay olarak geleceksem gelirim o yerlere.”