30 Ekim’e kadar başvuru kabul edilecek kompozisyon yarışmasının sonuçları kasım ayında açıklanacak. Kazanan öğrencilere ödülleri ile öğretmenlerine sertifikaları yine kasım ayı içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek bir törenle verilecek.

Dereceye girenlerin birbirinden güzel hediyelerle ödüllendirileceği yarışmanın birincisine Vodafone Smart Tab II, ikinciye iPhone 5C ve üçüncüye bir yıllık 3GB internet paketiyle birlikte bir modem hediye edilecek.

Yarışma için belirlenen Atatürk’ün gençler hakkında söylediği sözlerden oluşan konular şunlar:

“Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz:  Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır; Çocuk sevgisi, insan sevgisi için bir ihtiyaçtır; Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir, bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir: Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır; Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizsiniz”