Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde 2 yıl önce gençlere kırsal kesim arsası dağıtıldı, ancak çöplük olarak kullanılan yerde dağıtılan bu arsalarda hiçbir temizlik ve alt yapı çalışması yapılmadı.

İçişleri Bakanlığı’nın hak sahibi gençlerden arsalar için 700 Sterlin para talep etmesi ise tepkiye neden oldu.

Diyalog muhabirine konuyu aktaran Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk, “Çoğu işsiz olan gençlerimiz bu parayı ödeyemeyecek durumdadır” diyerek hiçbir alt yapı çalışması yapmadığı halde parayı talep eden İçişleri bakanlığına tepki gösterdi.

"Dövizin yükselmesini mi beklediler"

Muhtar, köyünde bulunan 48 gence 2 yıl önce kırsal kesim arsası dağıtıldığını aktararak, çöplük olarak kullanılan bölgede 2 yıldan beri hiçbir temizlik çalışması yapılmadığını aynı zamanda bir alt yapı çalışmasına da başlanmadığını söyledi.

Ancak gençlere bir yazı gönderilerek 700 sterlin vermedikleri halde arsaların ellerinden alınacağının bildirildiğini söyleyen Muhtar, bu arsaların 2 yıl önce dağıtıldığını ve bu güne kadar para talep edilmediğini aktardı. Aytürk, “parayı talep etmek için dövizin yükselmesini mi beklediler?” dedi.

“En az 40 kişi ödeyemez”

Kırsal kesim arsası dağıtılan gençlerin işsiz olduğunu belirten Aytürk, en az 40 gencin talep edilen parayı ödeyemeyecek durumda olduğunu öne sürdü. 

Aytürk, bir de gençleri tehdit eder gibi parayı ödemezlerse arsaların ellerinden alınacağının bildirildiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Daire alsalar aynı fiyata  mal olurdu”

Konu arsaların bulunduğu bölgenin çöplük olarak kullanıldığını ve 2 yıldan beri temizlenmediğini belirten Aytürk, elektrik su yol gibi alt yapısının da başlanmadığına dikkat çekti. 

Gençlerin elektrik su ve yol gibi alt yapı masrafları yanında bir de ev başlatacaklarını belirten Aytürk,  “yapılacak olan masraf neredeyse bir daire fiyatına bedel olacak” şeklinde konuştu.

"Bu çocuklara arsa konut kredisi verilsin"

Gençlere arsa konut kredisi verilmesi gerektiğini ve bölgede alt yapı çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini savunan Aytürk, muhtar olarak gençlerin sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığından da konu ile ilgili randevu talep edeceklerini aktaran Aytürk, sonuç alamamaları halinde eyleme gideceklerini bildirdi.