Nupelda KARABUĞDAY 

Ülkemizde bulunan bet ofisleri ve gece kulüplerinin toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, bet ofislerinin kapatılmasını, gece kulüplerinin denetimininse artırılmasını istedi.. Bet ofislerinin mahalle aralarına kadar indiğini, çocukları, gençleri ve aileleri tehdit eder bir hale geldiğini söyleyen Töre, bunun kabul edilebilir olmadığını ifade etti. 

“DEVLET NİYE BU KURUMLARI KAPATMIYOR?” 

KKTC’nin bir yandan eğitim adası imajı yaratmaya çalıştığını belirten Töre, eğitimin olduğu bir yerde böylesi kurumların bulunmaması gerektiğini vurguladı. Mevcut hükümetin muhalefet döneminde bet ofisleri kapatacağına dair söylemlerde bulunduğunu hatırlatan Töre, “devlet niye bu kurumları kapatmıyor” sorusuna da yanıt verdi. Töre; “Hükümeti idare eden siyasiler zamanında bu bet ofislerinin açılmasına kendileri öncülük ettiler. Ortaklıklarında bazı siyasilerin de adları dolaşmaya başladı“ dedi. Müzakere süreciyle ilgili değerlendirmeler de yapan Töre, Türk savaş gemilerinin Kıbrıs Cumhuriyeti ve 2011’de imzalanan protokol kapsamında bölgede bulunmasının bir kriz gerekçesi olmayacağını ifade etti. Töre, uluslararası toplumun Kıbrıslı Türklere yaptığı müdahaleyi de eleştirdi. 

“DİSİPLİN GEREKLİ” 

ADA TV’de yayınlanan ve Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada Programı’na katılan UBP Milletvekili Zorlu Töre programda şu ifadelere yer verdi: “Gece kulüplerinde meydana gelen kriminal olaylar oldu. Ciddi bir şekilde sıkıntı yaratıyor. Ben kapansın demiyorum ancak ciddi bir disiplin altına alınmalıdır. 

“BAŞIBOZUKLUK” 

Bu kadar başıbozukluk olmamalıdır. Gerekirse sayısı azaltılmalıdır. Bet ofisleri, KKTC ekonomisine büyük zararlar vermektedir, üniversitelere zarar vermektedir. Artık her mahalleye bir bet ofisi kuruluyor, üniversitelerin yanlarına en gözle görülebilecek yerlere kuruluyor, bugün birçok yerleşim biriminde bet ofisi var. Aileler çocuklarını kaybediyorlar. Çoğu yerde ailelerin boşanmasına sebep olan da yine bet ofisleridir. Neticede bet ofislerine girmesi yasak olan çocuklar yakın yerlerdeki büfelere kadar gidip bet oynuyorlar. Her mahallede her köşede bet ofisi olamaz. 
*** 

“BM’NİN KARARI RUMLARI ŞIMARTTI” 

BM, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin elinde kalan Rumları meşru bir yapı olarak kabul etti. O gün bugündür Kıbrıs meselesi bu hale dönüştü. 6 Mart 1964’te böyle bir karar çıkmamış olsaydı veya değiştirilseydi bugün Rumlar çok daha erken masaya geleceklerdi ve uzlaşma çıkacaktı. Rumları şımartan en büyük karar budur.”