Gençlik Dairesi İzcilik Birimi, 4 lider ve 30 izci ile Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Bolu Kartalkaya’da düzenlediği Milli İleri Kış Kampı’na katıldı.

Bolu’da 31 Ocak – 8 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşen kampta katılımcı gruplar arasında tüm konularda Gençlik Dairesi İzcileri birinci seçildi ve ekipten, bir kız ve bir erkek izci kampın örnek izcileri oldu.

Gençlik Dairesi açıklamasına göre, Kamp boyunca izciler, karda çadır kurma, kar mağarası yapma, kayak kayma, zirve yürüyüşü, arama kurtarma ve ilk yardım konularında eğitim aldı.

Kampçılar aynı zamanda doğayla iç içe elektrik olmadan yaşam sürdürerek, “gerçek kampçılığı” yaşayarak öğrendi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Bolu da gerçekleşen izcilik kampına katılan Gençlik Dairesi lider ve izcilerini kutlayarak, bir hafta boyunca katılımcı gruplar arasında izcilerimizin tüm konularda birinci gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren izciliğe önem verdiğini belirten Eroğlu, Gençlik Dairesi izcilerinin hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini ve kamplara katıldıklarını belirtti.

Türkiye İzcilik Federasyonuyla gerçekleştirilen görüşmeler ve anlaşmalarla da izcilerin gerçek anlamda kamp olanakları yakaladıklarını vurgulayan Eroğlu, izcilikle ilgili gereken tüm eğitimleri aldıklarını ve gerçek anlamda izcilik hizmeti veren tek kurum olduklarını söyledi.

1424268339.jpg

1424268340.jpg

1424268341.jpg