Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, seminerde Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Sorumlusu Fikri Sergil aileleri bilgilendirdi.

GENCAY EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu açılış konuşmasında, madde bağımlılığı konusunda büyük uğraşlar verdiklerini eğitim ve bilinçlenmeyle bu tür sorunların üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Gencay Eroğlu, ailelerden özellikle çocuklarını sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmelerini istedi.

SERGİL

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Sorumlusu Fikri Sergil de, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve insan vücuduna verdiği zararlar konularında bilgi verdi.

Sergil, ailelerin uyuşturucuyla karşılaşmaları durumunda doğrudan 156 narkotik ihbar hattını aramalarını istedi.  

Uyuşturucu kullanan kişide hareketlerde yavaşlama, yüzde ve gözde kızarıklık, şiddetli kas ağrısı, uykusuzluk, burun yaşarması gibi şikayetlerin gözlemlenebileceğini belirten Sergil, aileleri bu yönde uyardı.

Sergil ailelerin yasadışı bağımlılık yapan maddeleri tanıyabilmeleri için onlara görsel bir sinevizyon gösterisi sundu ve soru cevap şeklinde görüş alış verişinde bulundu.

BAŞEL

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel de, madde kullanımının evden ve okuldan kaçma, kendini kesme ve zarar verme, riskli cinsel deneyim, şiddet eğilimi gibi riskli davranışlara neden olabileceğini anlattı.